Bugün: 22 Ocak 2025 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

İhracat hedefine otomotiv yan sanayinden destek

21 Ağustos 2012 Salı::

Otomotiv sektörü Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 75 milyar dolar ihracat hedefliyor. Otomotiv yan sanayi ve yedek parça sektörü de bu hedef doğrultusunda yapılanıyor. Sektör ticaret hacmini genişletmek hedefiyle 06-09 Aralık 2012 tarihleri arasında ‘18.Uluslararası, Otomotiv Yan Sanayi, Yedek Parça, Aksesuar ve Servis Ekipmanları Fuarı’nda buluşuyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Hızla büyüyen sektörde ana sanayicilerle yan sanayiciler arasında ticari iş birliklerinin geliştirilmesinin ve iş hacminin artırılmasının hedeflendiği ‘18.Uluslararası Otomotiv Yan Sanayi, Yedek Parça, Aksesuar ve Servis Ekipmanları Fuarı’, CNR Holding kuruluşlarından Sine Fuarcılık ve İstanbul Fuarcılık organizasyonunda CNR EXPO İstanbul’da 06-09 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenleniyor. Sektörün bu uzun soluklu fuarı, KOSGEB tarafından destekleniyor. KOSGEB organizasyona katılan küçük ve orta ölçekli firmalara yüzde 50 oranında geri ödemesiz destek sağlıyor.

İhracatın lokomotifi otomotiv sektörü dünya ihracatından, ana ve yan sanayi ile birlikte düşünüldüğünde yüzde 1.3 civarında bir pay alıyor. Önüne 2023 yılında 75 milyar dolarlık ihracat hedefi koyan otomotiv sektörü, yan sanayisini de bu hedef doğrultusunda konumlandırıyor. İhracatın gözde sektörü otomotiv, ülkeye sağladığı istihdam açısından da düşünüldüğünde önemini koruyor. Sektör ana sanayinde 47 bin, yan sanayinde ise 203 bin olmak üzere yaklaşık 250 bin kişiye istihdam sağlıyor. Buna sektörle iç içe olan dağıtım, pazarlama, satış, akaryakıt ve sigorta gibi iş alanları da eklendiğinde istihdam bir milyonu buluyor.

Fuar yabancı ziyaretçi akınına uğrayacak

40 bin metrekarelik alanda
300’ün üzerinde firmanın katılımıyla gerçekleştirilecek Otomotiv 2012′ye, yurt içinden ve yurt dışında yoğun talep geliyor. Çin, Tayvan, Almanya, Güney Kore, İtalya gibi ülkeler fuara hem milli düzeyde, hem de firma bazında katılacaklarını bildirdiler. Ağırlıklı olarak yenileme ve orijinal yedek parça pazarında faaliyet gösteren firmaların hedeflendiği fuarı, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Pakistan, Fas, Tunus, Cezayir, İran, Irak, Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda, Portekiz, İspanya, Brezilya, Şili, Meksika, Arjantin ve ABD’den çok sayıda profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.

Sektör dünyanın en iyi üretim ve montaj adresi olduğunu tescilleyecek

Otomotiv sektöründeki rekabet, yan sanayi kuruluşlarını ve üretim teçhizatı tedarikçilerini üretimde ve montajda maliyetleri düşürmeye zorluyor. Buna ek olarak hammadde kullanımının azaltılması, çevre koruma ve egzoz atıkları konularında getirilen daha katı yasa ve yönetmelikler otomotiv yan sanayi sektöründe Ar-Ge çalışmalarını da zorunlu kılıyor. Sektörde konfor, prestij, emniyet, iletişim ve bireysellik gibi konularda işlevsellik, araç üretiminde çok çeşitli yeniliklere yol açıyor. Bu anlayıştan yola çıkan otomotiv yan sanayi sektörü Ar-Ge’ye üretim ve montajda maliyetleri düşürmek amacıyla büyük önem veriyor.

Fuarda motor ve motor parçaları, iç ve dış lastikler, aktarma organları, fren sistemleri ve parçaları, hidrolik ve pnömatik aksamlar, süspansiyon parçaları, emniyet aksamları, kauçuk ve lastik parçalar, elektrik ekipmanları ve aydınlatma sistemleri, sübap, piston ve krank milleri, akümülatörler ve oto camları sergilenecek. Bunların yanı sıra motor yağları ve katkı maddeleri, araç koltuk ve döşemeleri, test kontrol cihazları, el aletleri, boyama- kurutma kabinleri, aksesuarlar, iç ve dış donanım ve filtrelerin de görücüye çıkacağı fuarda, Türk otomotiv yan sanayi sektörünün, dünyanın en iyi üretim ve montaj adreslerinden biri olduğu da tescillenecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.