Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

İplik devi hakkında hazin karar

21 Ağustos 2012 Salı::

İplik sektöründeki hikâyesi yarım asır öncesine dayanan Serfil İplik hakkında iflas kararı verildi. Yüzlerce çalışanı olan fabrikanın tasfiyesi gündemde.

Yazı Boyutu : A A A A

İstanbul 3. İflas Müdürlüğü, Serfil İplik ve Kumaş A.Ş., hakkında verilen iflas kararını kamuoyu ile paylaştı. Şirket hakkında Ticaret Mahkemesi’nin verdiği “iflas” kararı sonrası ilgili İflas Müdürlüğü şirketin tasfiyesini gündemine aldı; alacak kaydı için çağrıda bulundu.

Hakkında iflas kararı verilen Serfil İplik’in tekstil sektöründeki geçmişi yarım asır öncesine dayanıyor. Konyalı Mustafa ve Ahmet Hamdi Sert kardeşlerin 1967′de temelini attığı Serfil, zaman içinde büyüdü; entegre bir tesis konumuna yükseldi.

1992 yılında Çerkezköy’de 48 bin metrekare alandaki üretim üssüne geçen Serfil İplik, iplik üretiminde en önde gelen firmalar arasında yer aldı.

Üretimin yüzde 10′u ihraç edilirken kalan kısım iç piyasada satılıyordu. Günlük 20 bin ton iplik üretimi yapılan fabrikada 700′e yakın kişi çalışıyordu.

AVM yatırımına girdiler

Serfil İplik’i de bünyesinde bulunduran Maser Holding, tekstil sektörü dışındaki ilk yatırımlarından birini AVM söktörüne yönelik gerçekleştirmişti. Masera Holding, 2002′de Konya’da ‘Masera Alışveriş ve Eğlence Merkezi’ adı ile kurduğu AVM için 40 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.