Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Çin'in pamuk tüketimi %11 düşebilir

21 Ağustos 2012 Salı::

Dünyanın en büyük pamuk kullanıcısı Çin'de pamuk tüketimi bu yıl yüzde 11 azalabilir

Yazı Boyutu : A A A A

Çin'in en büyük pamuk tekstili üreticisi Weiqiao Textile Co.'ya göre, dünyanın en büyük pamuk kullanıcısı Çin'in pamuk tüketimi bu yıl, ekonomideki yavaşlamanın, emtia taleplerini aşağı çekerek, stokların artmasına yol açmasından ötürü yüzde 11 gerileyebilir.

Çin ekonomisinin zorlu bir kışın başında olduğunu söyleyen şirketin başkanı Zhang Hongxia, ülkenin şimdi de kömürden, çeliğe birçok stokun birikmesi durumuyla karşı karşıya olduğunu anlattı.

Zhang'in görünüm tahminleri, Goldman Sachs Group Inc. gibi teşviklerle birlikte 2. yarıda Çin ekonomisinde sıçrama olacağını öngören bankaların tahminleriyle çelişiyor. Avrupa'daki borç krizinin ülkenin ihracatını aşağı çekmesi ve Pekin hükümetinin tüketici ve emlak fiyatlarını soğutmak için aldığı önlemlerin iç talebi azaltmasıyla Çim ekonomisi 2. çeyrekte son 3 yılın en düşük hızında büyüdü.

Çin'deki yavaşlamanın genel olarak son yıllarda sanayînin kapasite yüklemesinin bir sonucu olduğunu savunan Hunter Capital Ltd.'ın işlem departmanının müdürü Lou Zhi, Avrupa'daki borç krizinden ötürü denizaşırı taleplerin yakın zamanda canlanmayacağını söyledi. Lou, ABD'deki toparlanmaya rağmen, büyümenin "anemik" olduğunu belirtti.

Mart 2012'de Çin'in pamuk talebinin 9.5 milyon tona çıkabileceğini öngörmüş olan Zhang, pamuk kullanımının bu yıl 8 milyon metrik tona gerileyebileceğini söyledi.

Dünyanın toplam pamuk tüketiminin yüzde 40'ı Çin tarafından yapılıyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.