Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Dünyanın en pahalı şirketi: Apple

22 Ağustos 2012 Çarşamba::

Apple Microsoft'un 1999 yılında ortaya koyduğu rekor piyasa değerini kırmış oldu.

Yazı Boyutu : A A A A

Bilgisayar devi Apple dünya tarihinin en değerli şirketi. Toplamda 621 milyar dolar borsa değerine sahip olan şirket, Microsoft'un 1999 yılında ortaya koyduğu rekor piyasa değerini kırmış oldu.

EN PAHALI MARKA

Teknoloji şirketi Apple, piyasa değeriyle dünyanın gelmiş geçmiş en pahalı firması unvanını elde etti. İçlerinde Exxon Mobile, Shell, BP, Microsoft, Google, Siemens, Daimler, BMW olan ve birçok dev şirketi geride bırakarak, toplamda 621 milyar dolarla, en değerli şirket statüsünde olan Apple, bununla da kalmayıp, dünyanın en pahalı markasına da sahip. Elma logolu Apple 2011'de 116 milyar dolar cirosuyla, o zamana kadar en değerli marka statüsünde olan Google tahtından edip, en pahalı marka olmuştu.

APPLE TV GELİYOR

Piyasa uzmanlarına göre Apple'ın bu unvanı kazanmasında 2012 yarı yıl bilançosunun yanı sıra, 12 Eylül'de açıklanacak yeni ürünlerle ilgili beklenti oldu. Apple'ın bu yıl beşinci nesil iphone'ların yan sıra yeni nesil ipad'lerle de ses getireceği tahmin ediliyor. Uzmanlar, Apple'in artan rekabet ortamında Google ve Samsung'un piyasalara sürdüğü orta seviyeli aletlere benzer ürünler çıkaracağını düşünüyor. Apple'ın yıllık ciro artışında kaybetmekte olduğu ivmeyi yeni çıkaracağı Apple-TV ile yeniden kazanmayı hedeflediği belirtiliyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.