Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Toyota Auris yeni modeliyle Türkiye'de

20 Ağustos 2012 Pazartesi::

Türkiye'deki üretimi ekim ayında sona erecek olan Toyota'nın Avrupalı hatchback modeli Auris, 2013 yılının ilk aylarından itibaren tamamen yeni haliyle Türkiye yollarına çıkacak

Yazı Boyutu : A A A A


Levent Köprülü'nün haberine göre; Adapazarı'nda bulunan Toyota Türkiye tesisinde, İngiltere ile aynı anda 2007 yılında üretilmeye başlanan Auris modeli, ekim ayı başında bantlarına veda ediyor. Adapazarı, bu tarihten sonra Corolla adıyla çıkması beklenen orta sınıf sedan modelinin üretimi için hazırlıklara başlarken, Auris'in bundan sonraki nesli, İngiltere'de Derby yakınlarında bulunan fabrikada üretilecek.



Resmi fotoğrafları bugün yayınlanacak yeni Auris'i, Belçika'da bulunan Toyota'nın geliştirme merkezinde inceleme fırsatı bulduk. 2013 yılının ilk aylarında Türkiye pazarına sunulacak yeni Auris, Toyota'nın Avrupa'daki satışlarını artırma hedefinin önemli silahı olacak.



İngiltere'de 100 milyon sterlin yatırımla üretilecek Auris için, Toyota'nın büyük bir yaklaşım farklılığına gittiğini, kalıplarını aştığını söylemek de mümkün. Toyota'nın yeni tasarım anlayışının öncüsü olacak Auris, ilk neslinin aksine sert ön görünümüyle dikkat çekiyor.



COROLLA'NIN İPUÇLARI



Türkiye'de üretilecek yeni sedan modelinde de benzer bir tasarımın kullanılması beklenirken, Auris'ten biraz ayrışabileceği de aldığımız bilgiler arasında.Japon üreticinin Türkiye'de de satılan spor otombili GT 86'dan edinilen tecrübelerle geliştirilen ve "heyecan verici otomobiller" felsefesinin öncüleri arasında yer alacak Auris, bu nedenle sadece tasarım değil alt yapı olarak da tamamen değişmiş. Önden bakıldığından eskisinden daha keskin bakışlara sahip olan aracın arka bölümü de (son dönemin Korelilerini anımsatsa da) sportiflik hissini artırıyor. İç mekanda da yeni bir tasarım kullanan Toyota, sade ancak çok fonksiyonel ve göze hoş görünen ışıklandırmalara sahip bir gösterge paneli ile orta konsol geliştirmiş. İç mekan eskisinden daha geniş duruyor ve aracın görüş açıları artmış.



YENİ MOTORLAR DA OLACAK



Auris'te sürüş zevki anlamında da bir değişikliğe giden Toyota, GT 86'dakine benzer bir şekilde ağırlık merkezini aşağıya çekip, aracı alçaltmış. Ayrıca sürücünün oturma pozisyonunu da aşağıya çekilip sportiflik hissi artırılmış. Toyota Avrupa'nın Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Karl Schlicht, araçta ilk etapta mevcut benzinli ve dizel motorları kullanacaklarını kaydederken "İleride ihtiyaca göre motor ve şanzıman seçenekleri oluşturulacak. BMW'den alınacak motorların kullanılması da söz konusu olabilir" ifadesini kullandı.



GİDERAYAK REKOR KIRDI



Türkiye'de satılan güncel Auris'ten, yıl sonuna yetecek stokları olduğunu belirten Toyota Pazarlama A.Ş CEO'su Ali Haydan Bozkurt, "Yenisi gelene kadar güncel modeli satmaya devam edeceğiz. Hatta son aylarda Avrupa'da en çok Auris satılan ülke Türkiye oldu" dedi. Bu yılın ilk 7 ayında Türkiye'de 5 bin 715 adet Auris satıldı.


Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.