Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Liv Hospital ilk hastanesini Ulus'ta açacak

18 Ağustos 2012 Cumartesi::

Liv Hospital yıllık sağlık turizmi hedefini 100 milyon dolar olarak belirledi.

Yazı Boyutu : A A A A

Liv Hospital Group Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, hedeflerinin sadece 75 milyonluk Türkiye'ye olmadığını belirterek, ''350 milyon kişiye yani tüm çevre ülkelere de hitap etmek. Liv Hospital zinciriyle sağlık turizmi hedefimiz yılda 100 milyon dolar'' dedi. Düzenlenen basın toplantısında yeni hastane zincirine ilişkin bilgi veren Liv Hospital Group Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, Türkiye'de sağlık sektörüne yeni bir ivme kazandıracak bir yatırıma imza attıklarını belirtti.

TOPLAM YATIRIM TUTARI 300 MİLYON DOLARA ULAŞACAK

Usta, Ulus ile ilk halkasını kuracakları dünya standartlarındaki hastane zincirinin toplam yatırım tutarının 300 milyon dolara ulaşacağını vurgulayarak, ''Liv Hospital Group ile tıp dünyasında Türkiye markasını en üst noktaya taşıyacağız. Bunun sözünü bugünden vermek istiyorum. Hedefimiz sadece 75 milyonluk Türkiye'ye değil 350 milyon kişiye yani tüm çevre ülkelere de hitap etmek. Liv Hospital zinciriyle sağlık turizmi hedefimiz yılda 100 milyon dolar. Liv Hospital zinciriyle Türkiye'nin 3 büyük şehrinde, İstanbul, Ankara ve İzmir'de olacağız. Aralık ayında açacağımız Ulus hastanemizden sonra sırasıyla Ankara Çankaya, İstanbul Bahçeşehir ve İzmir Alsancak'taki hastanelerimizi hizmete sunmayı planlıyoruz. Liv Hospital Group ile ekonomiye önemli bir hareketlilik kazındırarak yaklaşık 4 bin kişiye de istihdam sağlayacağız'' diye konuştu.

Liv Hospital Group'ta Türkiye'nin değerli hekimlerinin çalışacağını belirten Usta, ''Tersine beyin göçü sağlayarak Amerika ve Avrupa'da çalışmakta olan Türk doktorlarını da kazanmak için çaba göstereceğiz. Türkiye'deki sağlık sektörünün en önemli sorunlarından biri de yetişmiş hemşire sıkıntısı. Maalesef ülkemizdeki eğitim kurumları şu andaki talebi karşılayacak kadar mezun veremiyor. Bu sorunun çözümüne katkı sağlamak için de yurt dışından yetişmiş, deneyimli ve uzman hemşireler getireceğiz'' dedi.

ULUS'TA BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYACAĞIZ

Liv Hospital Ulus Genel Müdürü Meri İstiroti de Liv Hospital'in adını, sağlıkta ''Leading International Vision'' (Öncü uluslararası vizyon) yaklaşımının baş harflerinden aldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Aynı zamanda, İngilizce'de canlı, hayat dolu olmak ve yaşamak kelimelerinin karşılığı 'Live' kelimesinin Türkçe okunuşu olan bu marka bizim anlayışımızı en iyi şekilde özetliyor. Liv Hospital Ulus'un tam teşekküllü bir hastane olmasının yanı sıra onkoloji, kök hücre araştırma ve uygulamaları, rejeneratif tıp, kalp sağlığı merkezi, nöroşirurji, ortopedi ve sporcu sağlığı merkezi, genetik araştırmalar merkezi ile dünyanın en büyük merkezleriyle boy ölçüşecek nitelikte bir hastane olacak. Liv Hospital Ulus'ta Türkiye'nin çok değerli hekimlerini aramıza katmaya çalışıyoruz. Kadromuz her geçen gün daha da güçleniyor. Sadece Ulus'ta bin kişiye istihdam sağlayacağız. Klinik sonuçlar dünyanın en iddialı tıp kuruluşlarıyla karşılaştırmalı olarak yayınlanacak. Hastanemizde yaşam kalitesini artıracak en iyi hizmeti ve en iyi çözümleri sunmayı taahhüt ediyoruz. Liv Hospital Group ile Türkiye'nin uluslararası arenada sağlık vizyonunu oluşturan kurum olmayı hedefliyoruz.''

MEMNUNİYET SIRALAMASINDA TÜRKİYE 2. SIRADA

İstiroti, ''Uluslararası pazar araştırma ağı IRIS (International Research Institute) tarafından 2012 yılında sonuçları yayınlanan ve 28 ülkede 21 bin 987 kişi arasında yapılan araştırmaya göre, Türkiye'nin, halkın sağlık hizmetlerinden memnuniyeti sıralamasında 2. ülke konumunda olduğunu hatırlatarak, ''Sağlık hizmetlerine erişim arttıkça, hastaların beklentileri ve beğeni standartları da yükselmeye başladı. Biz Liv Hospital Ulus ile sadece bugünün değil gelecek yılların da beklentilerini karşılayabilecek bir hastane kuruyoruz'' dedi.

REKABET SAYESİNDE TOPLUM SAĞLIĞI KAZANACAK

Liv Hospital Ulus Medikal Direktörü Prof. Dr. Oktar Asoğlu ise bir hastanenin başarısını sağlayan temel özelliklerin, güçlü finansal yapı, doğru ve güvenilir bir kurumsallaşmayı sağlayan yönetim biçimi, iyi hekimlerden ve iyi hasta bakımı hizmetlerinden oluşturduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

''Bütün bunların bir araya gelmesi bile eğer ortak bir dili, kültürü ve uyumlu çalışan bir sistemi oluşturamazsa başarılı olamayabilir. Bu nedenle hastanemizdeki tüm bireylerin ve unsurların bir araya getirilişinde, ciddi bir titizlik gösterilmektedir. Hedeflerinde iddialı olan her hastane, multidisipliner çalışma, hasta odaklı yaklaşım ve teknolojinin en üst olanaklarının tanı ve tedavide kullanıldığı bir yapı haline gelmelidir. Bu artık günümüzün ve geleceğin hastaneleri için neredeyse standart bir yaklaşımdır. Bu da kurumlar arasındaki rekabetin ne kadar güçlü olduğunu, giderek artan rekabetin kaliteyi getireceğini ve bunun sonucunda da kazananın toplum sağlığı olacağını müjdelemektedir. Liv Hospital Ulus için oluşturduğumuz akademik kadro ve donanımdan güç alarak öne çıkan tıbbi alanlarımızda ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Yurt dışındaki önemli organizasyonlarda da yer alacağız.''

Prof. Dr. Asoğlu, bir tedavi şeklinin veya yönteminin kanıta dayalı olarak uygulandığı geniş vaka serilerinin sonuçlarıyla yarışmayı hedeflediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

''Çünkü böyle sonuçlar farklı branşların birlikte, uyum içerisinde başarıyla çalışmasını ve sürdürülebilir olduğunu yansıtacağından çok daha değerlidir ve uluslararası platformlarda hak ettiğiniz yeri almanızı sağlar. Bizim ana felsefemiz arada bir değil, hiç bozulmadan çalışan hep doğruyu gösteren bir saat gibi olabilmek. Dünya tıbbı artık, hastalara ait özellikleri belirleyerek daha iyi tedavi seçenekleri sunan, bozulan yapı ve organlara tekrar işlevsellik kazandırabilen bir yöne doğru ilerliyor. Bozulan organlar transplantasyon ile yenisiyle değiştiriliyor ve giderek daha çok seçenek hastalara sunuluyor. Geleceğe baktığınızda ise değiştirilmesi mümkün olmayan organlara tekrar işlevselliğinin kazandırılması yani hücre tedavisi oldukça mesafe kaydetmekte ve önemini giderek artırmaktadır. Bu hastanemizin önemli özelliklerinden birisini oluşturmaktadır. Yine kanserli bireylerin gerek onkolojik gerekse cerrahi tedavisinde genetik yapısının değerlendirilmesi sadece ulusal değil uluslararası platformlarla da kalite anlamında yarışabilme potasına sokacağından bir diğer önceliğimiz ve özelliğimizi oluşturmaktadır.''

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.