Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Son yılların gözdesi: Doğu Karadeniz

18 Ağustos 2012 Cumartesi::

Doğu Karadeniz'de alternatif turizmin adresi olan yaylalar, son yıllarda tatilcilerin en gözde mekanları arasında yer alıyor

Yazı Boyutu : A A A A

Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Doğu Karadeniz'i ziyaret eden turist sayısında son yıllarda istikrarlı bir artış olduğunu belirtti.

Turizmde çeşitlilik ve alternatif arayışlarının oldukça arttığını vurgulayan Hocaoğlu, ''Turizmde trendin değişmesiyle insanlar özellikle dağ, doğa ve yayla turizminin birleştiği alanlara yoğun ilgi gösteriyor. Deniz, kum ve güneş tatilini yapanlar farklı olarak 'ne yapabilirim' düşüncesine giriyorlar ve alternatif seçenekleri değerlendiriyorlar'' dedi.

Rize'nin farklı turizm seçeneklerine cevap verebilecek nadir yerlerinden olduğunu ifade eden Hocaoğlu, şunları söyledi:

''Yaylalarımız, kuş gözlemciliğinden termal turizme, heliskiden doğa yürüyüşüne kadar pek çok farklı alternatif turizm seçeneği barındırıyor. Tatil yapma alışkanlıklarının değiştiği günümüzde insanların arayışlarına cevap verebilecek imkanlara sahibiz. İsteyen termal turizm, dağcılık, yayla turizmi, doğa sporları, yamaç paraşütü gibi farklı faaliyetlerde bulunabiliyor. Bu zengin seçenekler, alternatif tatil arayanları bölgeye çekiyor. Yöremize gelenler tarih, doğa turizmiyle karşılaşıyor, yöresel lezzetleri tadabiliyor.''

Bir ay önceden rezervasyon gerekiyor

Geçen yıl yaklaşık 50 bini yabancı olmak üzere toplam 550 bin turisti ağırladıklarını belirten Hocaoğlu, şunları kaydetti:

''Bu yıl bu sayının daha da üzerinde turist bekliyoruz. Yaz dönemi turizm hareketliliğimiz artık yılın her ayına yayılıyor. Önceki yıllarda sadece haziran-ağustos döneminde olan turizm, artık nisan-kasım ayları arasında yoğun olarak yaşanıyor. Özellikle orta yaş grubundakiler, doğanın dönüşümünü, renklerin senfonisini izlemek için tatillerini bu dönemde yapıyor. Termal turizm, kış turizmi gibi seçenekler ile mevsimsel özellikler bakımından on iki ay turizme hizmet verebiliyoruz. Son yıllarda ilimize gelen turist sayısında istikrarlı bir artış oldu. Ayrıca, son 3 yılda da Arap turist sayısında da belirgin artışlar görülüyor.''

Ramazan ayında turist sayısının diğer aylara göre düşüşe geçtiğine dikkati çeken Hocaoğlu, ''Yoğun turizm hareketi Ramazan ayında biraz yavaşlamıştı. Ancak Ramazan Bayramı dolayısıyla bayram sürecinde Ayder Yaylası başta olmak üzere bölgede tek bir odanın bile boş kalmadığını sevinerek söylüyorum. Bayram sonrası rezervasyonları dahi çok yoğun. Dolayısıyla yaz başında yoğun olan turizm hareketi Ramazan ayındaki kısa duraklamasının ardından bayram ve sonrasında devam edecek'' dedi.

Doğu Karadeniz yaylalarının artık turizmin önemli bir adresi konumuna geldiğini ifade eden Hocaoğlu, ''Artık Rize başta olmak üzere Doğu Karadeniz son dakikada karar verilip tatile gidilecek bir yer olmaktan çıktı. Tatilini geçirmek isteyenlerin en az bir ay öncesinden rezervasyon yaptırması gerekiyor'' diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.