Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Irak'a Ulaşım Kolaylaşıyor

17 Ağustos 2012 Cuma::

Bakir Irak pazarına ulaşımın günden güne kolaylaştığını söyleyen TISİAD Başkanı Kılıç, Irak'a ilgi ile birlikte uçak seferlerinin de arttığına dikkat çekerek, bu pazara ulaşımın kolaylaşmasının iş dünyası için en önemli stratejik adımlardan biri olduğunu belirtti.

Yazı Boyutu : A A A A

Türk-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan Irak'a direk uçak seferlerinin günden güne arttığını, bu durumun da memnuniyet yaşattığını söyledi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) Irak'ın 6 şehrine uçuşunun yanı sıra, Feza Aırline Şirketi'nin de her Perşembe günü Adana-Erbil direk karşılıklı uçuşlara başladığını aktaran Kılıç, seferlere ilginin yoğun olmasının beklendiğini ifade etti. Hızla artan petrol gelirlerini altyapı yatırımlarına ve ithalata yönlendiren Irak'ın, hem kısa hem de uzun vadede Türkiye için, gözde bir pazar niteliği taşıdığını belirten Kılıç, bu pazara ulaşımın kolaylaşmasının ise en önemli stratejik adım olduğunu vurguladı.

Irak'ta Yerinizi Alın
Irak'ın ileriye yönelik yatırım ve yeniden yapılanma hedeflerinin, tüm sektörler için önemli ticaret fırsatları sunduğunun altını çizen Nevaf Kılıç, "Irak'ın yeniden inşası için hazırlanan projeler milyar dolarlar düzeyindedir. Ayrıca Türk girişimciler için konut, kara yolları, demir yolları, sulama sistemleri gibi altyapı yatırımları ile özellikle çimento başta olmak üzere, inşaat malzemeleri önemli bir pazar oluşturmaktadır. Günümüz şartlarına uymayan ya da tahrip edilmiş yapıların yeniden inşa edildiği, inşaat işleri ve inşaat malzemeleri pazarının geliştiği Irak'ta yürütülen projelerin başında konut gelirken, başlıca altyapı yatırımları da su temini projeleri, atık su arıtma tesisi, elektrik santrali, hastane, okul ve konut inşaatı, kara yolu, hava yolu, köprü ve liman inşaatı alanlarında yoğunlaşıyor" dedi.

Irak'ın coğrafi ve lojistik avantajları nedeniyle Türk müteahhitlik firmaları için de büyük bir potansiyel vaat ettiğini söyleyen TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, bu çerçevede özellikle inşaat alanında bölgede faaliyet gösteren firmaların sayısının arttığını kaydetti. Son olarak Türk firmalarına Irak'ta yerlerini anlamaları için çağrı yapan Başkan Kılıç, "Bu adım kazançlı çıkmanızı sağlayacaktır" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.