Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Aviva Türkiye'de daha hızlı büyüyecek

16 Ağustos 2012 Perşembe::

Geçtiğimiz nisan ayında tüm dünyada yeniden yapılanan Aviva grubu, Türkiye’de ise ‘hızlı büyümek istediği pazar’ kategorisine aldı.

Yazı Boyutu : A A A A

Geçtiğimiz nisan ayında tüm dünyada yeniden yapılanan İngiliz Aviva grubu, faaliyet gösterdiği alanları da ‘gelişmiş’ ve ‘yüksek büyüme potansiyeline sahip pazarlar’ olarak tanımladı. Buna göre, gelişmiş pazarlar İngiltere, İrlanda, Fransa, İspanya, İtalya, ABD ve Kanada verimlilik avantajı nedeniyle global ölçekte öncelikli konumlarını sürdürecek.

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Asya, Polonya ve Rusya’nın içinde bulunduğu ‘yüksek büyüme potansiyeline sahip pazarlar’ ise grubun 2012 için belirlediği hızlı büyüme hedefinin ana oyuncuları arasında yer alıyor.

DÜNYA'DA 6. SIRADA

Nisan ayında grubun Türkiye’deki şirketi Aviva Sigorta’nın Genel Müdürlük görevine getirilen Tom Spink, eski yönetimin kendisine iyi bir şirket devrettiğini belirterek üç ana hedeflerinin olduğunu söyledi. Tom Spink grubun bu hedeflerini şöyle sıraladı:

“Birincisi kâr elde etmek. İkincisi, Aviva dünyanın 6’ncı büyük sigorta grubu. Bu anlamda Türkiye’de de daha iyi bir yerde olmak istiyoruz. Türkiye, bu konuda grup için seçilmiş pazarlardan biri. Üçüncüsü ise hem grubun hem de Türkiye’deki şirketimizin vizyonu olan ‘en çok tavsiye edilen şirket olmak’ istiyoruz. En büyük değil, en çok tavsiye edilen olmak bizim için daha önemli.”

315 YILDIR FAALİYET GÖSTERİYOR

Spink, temmuzda Aviva Grubu’nun bazı işlerden çıkacağının hatırlatılması üzerine, “Bu anlaşılabilir bir durum. Avrupa’daki kriz herkesi etkiliyor. Aviva sermayesini korumak istiyor ve ona getiri sağlayacak pazarlarda yer almak istiyor” yorumunda bulundu. Tom Spink konuşmasına şöyle devam etti:

“Aviva grubu 315 yıldır faaliyet gösteriyor. Çok kriz atlattı. Alınan önlemler, hem krizin etkilerini bertaraf etmek hem de olması muhtemel durumları önceden öngörerek bazı adımlar atmak. Bizim yapmak istediğimiz sermayeyi en iyi şekilde dağıtmak. Grubun maliyet azaltıcı önlemleri de olumlu sonuçlar vermeye başladı.”

YILIN İLK YARISINDA YÜZDE 20 BÜYÜDÜ

“Türkiye’de nasıl büyümeyi planlıyorsunuz?” sorusuna Spink, “Türkiye’ye geliş amacımdan biri organik büyümeyi sağlamak. Dağıtım kanalımızın yüzde 90’ı acente ve brokerlardan oluşuyor. Banka sigortacılığına da odaklanacağız. Bu yılın ilk 6 ayında şirketimiz yüzde 20 büyüdü” yanıtını verdi.

Spink Türkiye sigorta pazarını ise şöyle değerlendirdi:

“Sektörde çok fazla uluslararası şirket var. Onların tecrübeleri sektörü daha da geliştirecektir. Türkiye 70 milyon nüfusa sahip. Ancak, sigortalıların nüfusa oranı yüzde 1.3 gibi çok düşük bir oran. Bu, gelişmiş ülkelerin 3’te birine tekabül ediyor. Yani, sektörün büyüme potansiyeli çok fazla. Sigorta bilincinin anlatılmasıyla sigortalılık oranı artırılabilir. Bu konuda fayda odaklı bir çalışma yapmak gerekiyor. Öte yandan, Türkiye’deki şirketler değerden daha fazla hacme odaklanmış durumda. Önemli olan kârlı bir hacim elde etmek. Bu konuda bir sıkıntı var diye düşünüyorum.”

POLAT TOWERS 1 MİLYON ÖN ÖDEME YAPTI

İstanbul Fulya’da bulunan ve geçtiğimiz günlerde yaşanan yangınla korkutan Polat Towers’ın sigortacısı olan Aviva, yangın sonrasında 1 milyon dolarlık bir ön ödeme yapmış. Spink, AVM, spor salonu da dahil edildiğinde 53 milyon dolarlık bir sigorta değeri olduğunu belirterek, “Yangında can kaybının olmaması çok sevindirici. Bu yangında öğrendiğimiz en önemli şey, akıllı yangın söndürmenin devreye girmesinin önemi oldu. Ama sigortacıyız ve henüz hasar tespiti bitmedi. Ancak, biz sigortalımıza 1 milyon dolarlık bir ön ödeme yaptık” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.