Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Bankalar tüketicilere verdiği sözü yine tutmadı!

14 Ağustos 2012 Salı::

Kredi kartlarını 1 yıl kapatmamak şartı ile kart aidatlarını iade edeceklerini hatta kredi kartlarına puan yükleyeceklerini söyleyen bankalar tüketicilere sözlerini tutmadı.

Yazı Boyutu : A A A A

Ekstrelerine yansıyan kart aidatlarını geri almak için bankaların kapısını çalan tüketicilere bankalar öyle bir oyun oynadı ki. Kredi kartı sahipleri Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderdikleri şikayetlerle bankaların tüketiciye oynadığı yeni oyunu gözler önüne serdiler. Şikayetlere göre; bankalar yıllık kart aidatlarını kredi kartını 1 yıl kullanmak üzere iade ediyor hatta birde puan teklif ediyor.

Bankaların bu cazip teklifini kabul eden tüketiciler kartlarının hesap özetlerinde kart aidatının kesildiğini görünce adeta şok oluyor. Bankalar da verdikleri vaatlerle kart sahiplerini 1 yıl daha bünyelerinde tutabiliyor. İşte şikayetlerden bazıları şöyle:

BANKA MÜŞTERİSİNİ VAATLERLE KENDİNE BAĞLIYOR

“Kullanmadığım 2 kredi kartıma senelerce boş yere kart aidatı ödeyip sonrasında artık kart aidatı ödememek için kapatmak istedim. Bankayı aradım bana kart başına 50 TL puan verileceği bunun karşılığında ise kartımı 1 yıl kapatmamam gerektiği söylediler. Bende bankanın söylediklerini yaptım ve puan işlemini kabul ettim. Aradan 2 ay geçtiğinde ekstremde 50 lira kart aidatı kesildiğini gördüm. Kısaca banka benim paramı benden kesip bana hediye ediyor. Bankayı arayıp paramı iade edin ya da kartları kapatın dedim ve “Teklimizi kabul ettiğiniz için kartları 1 sene kapatamazsınız. Kartları kapatırsanız kart başına ödenen 50 TL'lik puanı bankamıza borçlu olacaksınız” yanıtını aldım. Benden aldığı parayı bana hediye edip üstüne birde beni kendine bağımlı olmaya mecbur kılıyor.”

1 YIL KAPATMAMA TEKLİFİ

“Son ekstreme kredi kartı için 15 TL yıllık kart bedeli yansımış. Bankayı arayarak iptal etmelerini istediğimde kartı 1 yıl boyunca kapatmama karşılığında iade edebileceklerini söylediler. Buda kredi kartımı bu 15 TL'yi ödemeden kapatamayacağım anlamına geliyor. Bana kartı yollayacakları zaman sorduğumda yıllık üyelik bedelini, onları ararsam çözeceklerini söylemişlerdi. Çözümün böyle olduğunu tahmin etmiyordum. Tüm borçlarımı tek seferde ödeyeceğim, ve bankaya ait kredi kartlarımı da iptal edeceğim.”

KART KAPATMAMA TEKLİFİ

“Nisan ayında 50 TL puan olarak geri aldığım kredi kartı aidatının bu ay kartımdan geri alındığını gördüm. Az önce müşteri temsilcisiyle yaptığım görüşme sonucunda bu puanın kartı kapatmama karşılığında verilmiş bir kampanya bonusu olduğunu öğrendim. Yine telefondaki bayanın söylediğine göre 1 yıl kullanılması gerekiyormuş. Ama bana bir uyarı gelmedi. Güya para puan verilirken telefonda bana söylenmiş. Çeşitli sözlerle müşterilerinin paralarına tenezzül eden bankaları şiddetle kınıyorum. Yıllardır devam eden bütün müşteri ilişkilerimi bitirerek bu bankadan kurtulmak istiyorum.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.