Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Gençler Network Marketing ile kariyer peşinde

12 Ağustos 2012 Pazar::

Teknolojinin gelişmesiyle sıkça kullanılmaya başlayan network marketing, gençlere de kariyer kapısı oldu. Üniversite yıllarında bu işi yapan gençler, mezun olduktan sonra da kariyerlerini bu yönde devam ettiriyor

Yazı Boyutu : A A A A

'Ağ pazarlama' anlamına gelen network marketing son yıllarda ülkemizde de yoğun ilgi görmeye başladı. Kariyer yapmak isteyen genç girişimciler her geçen gün bu sektöre dahil olmaya devam ediyor. Ülkemizde 600 bin kişinin part time veya sürekli olarak bu işle ilgilendiği tahmin ediliyor fakat network marketing ülkemizde hâlâ tam olarak anlaşılabilmiş değil. Sebebi ise sistemi bilen ve bu pazarda faaliyet gösteren kişi sayısının yeterli olmaması. Bu işe tesadüf eseri başlayan ve şu an web sitesi satan Mega Holdings Türkiye distribütorlüğünü yapan Enes Olgun da iki yıldır bu sektörde. Henüz daha 24 yaşında olan Olgun'un, aylık 25 bin liralara varan kazancı var. "Network Marketing ile Kazanacağının Farkında mısın?" adlı kitabıyla sektör hakkında bilinmeyenleri paylaşan ve bu işe başlamak isteyenlere yol göstermeyi hedefleyen Olgun, iki yıl içinde hedeflediği kariyere ulaştığını ve yeni kariyer planlarının, hayallerinin peşinde ilerlediğini dile getiriyor.

Dünya devleri bu sektörde
Network marketing'in dünyada yeni bir sektör olduğunu söyleyen Olgun, dünyanın en önemli kozmetik şirketlerinden Avon'un doğrudan satış yöntemiyle tüm dünyada satış rekorları kırmasını, Amway'in binlerce milyoner çıkarıp milyarlarca dolar senelik ciro yapmasını ve bu kurulan şirketlerin network modeliyle çalışıyor olmasını yeni kurulan şirketlerin network modeliyle pazara açılmaya ittiğini dile getirdi. Mega Holding ise internetin tüm yaşamımıza girdiği bir dönemde web sitesi satışı ile bu pazara açılmış. Çalışanlarının kendilerini her alanda geliştirmeleri gerektiğini dile getiren Olgun, network modeliyle kariyer yapabilmek için ekip çalışmasının çok büyük önem taşıdığını söylüyor.

Network şirketlerine talep arttı
Son yıllarda network marketing'in öneminin artması bu alanda faaliyet gösteren şirketlerde kariyer yapmak isteyenlerin sayısını da artırdı. "Sadece Mega Holdings'e değil son dönemde birçok network şirketine aşırı derecede talep var. "Mega Holdings'in farkı, ürünü itibariyle gençlere daha yakın olması ve organizasyonunun büyük bir bölümünün gençlerden oluşması" diyen Olgun'a göre bunun sebebi web sektörüne daha çok gençlerin ilgi duyması.

Network marketing'de kariyer yapanların görüşleri
Esra Çapacıoğlu
Sakarya Üniversitesi Maliye Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Esra Çapacıoğlu, bu sektöre kariyer yapma hedefiyle başlayan binlerce üniversite öğrencisinden biri. Sektöre girerken en büyük sorununun ailesi olduğunu söyleyen Çapacıoğlu, ailesinin çekimser yaklaştığını, yeni bir sektör olması ve bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışmasını istediğini belirtiyor. Fakat işi yapmaya başladıktan sonra ailesinin de destek verdiğini dile getiren Çapacıoğlu, bu iin kendisini geliştirmek ve network oluşturmak açısından büyük fayda sağladığını anlatıyor.

Sedef Elif Üstündağ
Afyon Kocatepe Üniversitesi İşletme Bölümü birinci sınıf öğrencisi olan Sedef Elif Üstündağ ise bu sektörle yeni tanışan ve hayallerinin peşinden koşmayı vizyon haline getiren bir genç. Network marketing'in bireyin kendini geliştirdikçe başarılı olabildiği bir sektör olduğunu dile getiren Üstündağ, bu işe başlarken pek sorunla karşılaşmadığını network marketing'in insanın zaman kaldıracını çok iyi kullanabilmesine fırsat tanıdığını dile getirerek "40 sene çalışıp emekli olmak yerine bu sektörde iki veya üç sene gerekli eforu sarfedip emekli olabilirim" diyor.

Fatmanur Kılınç
İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencisi olan Fatmanur Kılınç da bu sektörde boy göstermeye başlayan hayallerinin peşinden koşan bir öğrenci. İşe başlarken en önemli probleminin maddi sorunlar olduğunu dile getiren Kılınç, öğrenci bütçesini bu işe başlamak için zorladığını söylüyor. Önceleri onun için hayal olan birçok şeyi gerçekleştirebilme imkânı bulduğunu dile getiriyor.

Fatih Ecevit
Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi olan Fatih Ecevit bir yıldır bu sektörde çalışıyor. Sektöre ilk başladığında kariyer yapabileceğini aklının ucundan bile geçirmeyen Ecevit, bu işe zaman harcadıkça kariyeriyle alakalı çok yeni düşünceler ve çok farklı bakış açıları kazandığını dile getiriyor. Karşılaştığı en büyük sıkıntının insanların tepkileri olduğunu dile getiren Ecevit, bu işe başlamak isteyenlere bazı tavsiyelerde bulunuyor: " Bu işi hiyerarşinin olduğu yermiş gibi düşünmeyin. Arkadaşlarınızla eğlenerek ve vakit geçirerek para kazanmanın yolu bu sektör"

Yusuf Gümüşoğlu
Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu olan Yusuf Gümüşoğlu bu işle en erken tanışanlardan... Bu işe başladığında etrafındaki herkesin önyargı ile yaklaştığını dile getiren Gümüşoğlu, bu sebeple bu işte ilerlemesinin yavaş olduğunu söylüyor. Başladığında sosyal çevresini genişletmek ve web site tasarımı öğrenmek gibi ufak hayalleri olan Gümüşoğlu, şimdi ise dünyadaki tüm piramitleri gezmek ve evliliğini bir piramit yakınında yapmak istediğini söylüyor.

Fatmanur Akpınar
İstanbul Aydın Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Fatmanur Akpınar bu işe başlarken en şanslı olanlardan, çünkü işi ailesine anlattığında onlardan tam destek almış. İşe başlamasının nedenini ileriki yaşamında ismini markalaştırmak olarak ifade eden Akpınar, network marketingin bu hayalini gerçekleştirebileceği tek alan olduğunu söylüyor. Bu işe başlamak isteyenlere önerisi ise geniş bir çevre edinmeleri, kişisel gelişime önem vermeleri ve liderlik vasıflarını geliştirmeleri...

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.