Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Simit de İMKB yolunda!

12 Ağustos 2012 Pazar::

Hikmet Tanrıverdi’nin Etiler Marmaris Büfe'yi halka arz etmesi birçok şirketin cesaretini arttırdı

Yazı Boyutu : A A A A

Hikmet Tanrıverdi’nin Etiler Marmaris Büfe’yi halka arz etmesi hazırgiyimden gıdaya birçok şirketin cesaretini arttırdı ve halka arz için harekete geçirdi. Simit Sarayı, Leke Jeans ve Sesli Battaniye’nin de aralarında olduğu 20’ye yakın şirket, halka arz için zemin yokluyor. Bu şirketlerden halka arza en yakın olanı ise yılda 100 milyon simit satan Simit Sarayı.

Hikmet Tanrıverdi’nin Etiler Marmaris Büfe’yi halka arz etmesi hazırgiyimden gıdaya birçok şirketin cesaretini arttırdı ve halka arz için harekete geçirdi. Aralarında Simit Sarayı, Leke Jeans ve Sesli Battaniye’nin de aralarında olduğu 20’ye yakın şirket, halka arz için zemin yokluyor. Birçok firma bizzat Hikmet Tanrıverdi’nin tüyo alarak halka arz çalışmalarını kurguluyor.

Büyük bölümü KOBİ

Halka arzı planlayan şirketlerin büyük bölümü cirosu 50 ila 100 milyon lira arasında değişen küçük ve orta ölçekli şirketler yani KOBİ’ler. Üstelik KOBİ’lerin büyük bölümü İstanbul merkezli değil... Adana’dan, Mersin’den, Kahramanmaraş’tan birçok KOBİ halka arz tecrübesi olan şirketlerin kapısını çalarak bilgi alıyor.

Bu şirketler için de halka arzı en yakın görünen şirket ise Simit Sarayı. Yılda 100 milyon adet simit satan Simit Sarayı’nın kurucularından Kavukçu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu, bunun ilk sinyalini Temmuz ayında yapılan Etiler İnci Büfe’nin halka arz töreninde verdi.

Törende konuşan İMKB Başkan Yardımcısı Aydın Seyman, Kavukçu’dan halka arz ile ilgili söz aldıklarını söyledi. Simit Sarayı’nın kurucularından Haluk Okutur da daha önce yaptığı açıklamada günde 500 bine yakın kişinin girdiği Simit Sarayı’nın hedefinin simidi dünyada bilinen bir Türk markası haline getirmek olduğunu vurgulamıştı.

Halka arzdan gelecek kaynağın da bu hedef doğrultusunda kullanılacağı ifade ediliyor. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı (İHKİB) Hikmet Tanrıverdi de bu anlamda gönüllü elçilik yapıyor. Şirketlere halka arzdan korkmamaları için telkinde bulunan ve onları teşvik eden Tanrıverdi, şu değerlendirmeyi yaptı:

Gönüllü elçi oldu!

“Çok şirket var halka arzı düşünen... Ancak çoğu korkuyor ve ilk adımı atmaktan çekiniyor. Birçoğu bize gelip bilgi almak istiyor. Adını veremeyeceğim 15’in üstünde şirket halka arzı ciddi ciddi düşünüyor... Ben bana fikir sormaya gelen tüm arkadaşlarıma, ‘Toparlanın, halka açılın’ diyorum. Kurumsallaşma açısından da firmanın geleceği açısından da halka arzın onların yararına olacağını anlatarak bir nevi gönüllü elçilik yapıyorum. Korkan arkadaşlara da bizi örnek göstererek ne kadar doğru iş yaptığımızı anlatıyorum. Halka arz sayesinde düşük maliyetli veya maliyetsiz finansmanın yolunu açacaklarını ifade ediyorum. Aslında bu konuda ilgili kesimler tarafından bilinçlendirme yapılsa her yıl 50 tane şirket halka açılır.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.