Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Dünyanın en büyük 3. havaalanı

12 Ağustos 2012 Pazar::

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul`a yapılacak üçüncü havalimanının dünyanın en büyük 3. havaalanı olacağını söyledi

Yazı Boyutu : A A A A

Dünyanın havacılık ve finans merkezi olmayı hedefleyen İstanbul`a mega havalimanı geliyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, en az 10 milyar TL`ye mâl edilecek İstanbul`a 3`üncü havalimanı projesine birçok yerli ve yabancı talipli olduğunu söyledi. Yıldırım, havalimanı için kamulaştırma çalışmalarının başladığını hatırlatarak, YPP kararının çıkmasını beklediklerini belirtti.

`YERLİ-YABANCI TALİPLİ ÇOK`

Kararın ardından Eylül ayı içerisinde ihale ilanına çıkmayı planladıklarını anlatan Yıldırım, "İhaleye katılım için 2 ay süre veririz. Hedefimiz bu yıl bitmeden ihaleyi sonuçlandırmak" dedi. "Havalimanı için talipliler var mı?" sorusuna, "Talipliler var, gelen giden çok" yanıtını veren Bakan Yıldırım, Almanlar, Çinliler, Fransızlar, Katar, Dubai ve Japonlar`ın ihale için talip olduğunu belirterek, "Yerli yatırımcılar da var talipli. Yani var oğlu var. Her yerden ilgi var da bizim için önemli olan ilgi değil. Dosya ve teklifi görmeden bir şey diyemiyoruz" değerlendirmesini yaptı. Yıldırım, "750 bin metrekare kapalı alanı var. 60 metre eninde, 3 bin 570 metre uzunluğunda. Dev Airbus A380 uçaklarının ineceği pistler yapılacak. Bittiğinde dünyanın 3`üncü büyük meydanı olacak" dedi. Havalimanının yılda 150 milyon yolcuya hizmet verecek kapasiteye sahip olacağını aktaran Yıldırım, "İlk etap öncelikle 80-90 milyon yolculu olacak"

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.