Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Borusan fırsat havuzu kurdu

11 Ağustos 2012 Cumartesi::

Avrupa`daki kriz, çelik sektöründeki şirketleri de zora soktu.

Yazı Boyutu : A A A A

Avrupa`daki kriz, çelik sektöründeki şirketleri de zora soktu. Bu durumun yatırım fırsatı sunduğunu söyleyen Borusan Holding CEO`su Agah Uğur, "Şimdilik bakıyoruz, pazar dengesi kuracağımız bir şirket bulursak alırız" dedi

a Haber`de yayımlanan İş`te Hayat programına konuk olan Borusan Holding CEO`su Agah Uğur, "Şu anda hükümet biraz frene basıyor ama bu durum ilerideki hızlı bir büyümenin güvencesi" dedi. Uğur, uygulanan bu ekonomi politikaları nedeniyle, iş dünyası için gelecek günlerin daha iyi olacağı öngörüsünde bulundu. Avrupa`daki krizle ilgili de konuşan Uğur, krizin yatırım fırsatı sunduğunu söyledi.

Uğur, yurtdışı yatırım planlarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bizim için Avrupa önemli bir pazar, hatta doğal pazarımız. Orada yatırım fikri cazip gelse de dikkatli davranıyoruz. Çünkü malın ucuz olması karşılığını otomatik olarak alacağımız anlamına gelmiyor. Bizim en iyi bildiğimiz iş çelik. Avrupa`da çelik üreticileri çok zor şartlar altında çalışıyor. Tabii ki bu firmalarla ilgileniyoruz. Pazar dengesi kurabileceğimiz bir yapı bulursak ilgileniriz."

1 MİLYAR $`LIK YATIRIM

Kâr artışı odaklı bir bakış açılarının olduğunu söyleyen Uğur, yıllık cirolarının 4.3 milyar dolar olduğunu söyledi. "Yatırım yapan bir kurumuz. Son 4 yılda kriz dahil 1 milyar dolar yatırım yaptık" diyen Uğur, şunları söyledi: "Biz kriz sırasında durmuyoruz. Bu yıl da yaklaşık 400 milyon dolarlık yatırım yapıyoruz. Bu yatırımlarda stratejik farklılaşma bizim için çok önemli. Biz sıfırdan yatırım yapma yeni bir tesis kurmanın yanı sıra satın almalar yoluyla büyümeyi benimsedik."

FIRSAT HAVUZU KURDU

Ortadoğu`daki potansiyele de dikkat çeken Uğur, "O ülkeler arasında İran`ı hedef pazar olarak seçmiştik. Fakat uygulanan yaptırımlar nedeniyle iş yapma imkânımız azalıyor" dedi. Irak`a da satış yaptıklarını söyleyen Uğur, buradaki mevcut durumları ile ilgili şunları söyledi: "Kuzey Irak`ta çok büyük fırsat var ama orada kalıcı bir üretim tesisi yapmadık. Fakat yapmayacağız diye bir şey yok." Borusan Holding, yeni yatırımları için bir fırsat havuzu oluşturmuş. Uğur, mayıstan bu yana aktif olan havuzun içinde şu anda 5-6 tane fırsat olduğunu, yıl sonuna kadar bunlardan birkaç tanesinin hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

TWİTTER`I ÇOK BEĞENİYORUM

Agah Uğur Twiteer`da aktif olan CEO`lardan biri. "Twiteer`ı çok beğeniyorum" diyen CEO Uğur, "Facebookçu değilim ben. Çünkü Facebook`ta biraz daha efor sarfetmeniz gerekiyor. Ama ben beynin ürettiklerine inanan bir insanım. Fikir insanı olmayı tercih ediyorum. Burayı bir anlamda kendimle ilgili bir şeyi paylaşma platformu olarak görüyorum" dedi.

BAŞUCUMDA 4 KİTAP DURUR

Çok kitap okuyamadığını söyleyen Uğur, "Başucumda 4 kitap durur. Maalesef bunları istediğimden daha az okuyorum. Yabancıların yanı sıra Türk gazeteleri takip ediyorum. Çelik sektörü ile ilgili yayınları okumaya çalışıyorum" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.