Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Mısır yine rekora yükseldi

11 Ağustos 2012 Cumartesi::

Mısır fiyatları, ABD tarım Bakanlığı'nın ürün tahminini düşüreceği beklentisi ile rekor kırdı

Yazı Boyutu : A A A A

Mısır fiyatları, ABD Tarım Bakanlığı'nın, 1956'dan bu yana görülen en sert kuraklığın olumsuz etkisi ile, bugün ürün tahminini düşüreceği beklentisi ile rekor seviyeye çıktı ve küresel gıda fiyatlarının daha da artmasına neden oldu.

Aralık vadeli mısır kontratı Chicago piyasasında yüzde 0.9 yükselerek kile başına 8.3075 dolara çıktı ve dünkü rekorunu daha da yukarıya taşıdı. En aktif kontratın fiyatı, Singapur'da saat 12:13'te 8.305 dolar seviyesinde seyrediyordu. Bu kontrat yıl başından bu yana yüzde 28'lik bir ralli gerçekleştirdi. Buğday ise son dört yılın zirvesi yakınlarında seyrediyor.

Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamaya göre, dünya gıda fiyatları geçen ay, ABD'deki kuraklığa ek olarak Rusya'da da kuru hava koşulları ve Hindistan'da ortalamanın altında kalan Muson yağmurları nedeniyle 2009 yılından bu yana en hızlı artışını gerçekleştirdi. Daha artan gıda maliyetleri, Avrupa'dan Çin'e, politika yapıcıların yavaşlayan ekonomik büyüme ile mücadele etmeleri ile birlikte, küresel enflasyonun artmasına neden olacak. Goldman Sachs Group Inc., mısır fiyatlarının 9 dolara doğru bir ralli yapabileceği tahmininde bulundu.

National Australia Bank Ltd. tarım ekonomisti Michael Creed, "Mısır ve soya fasülyesi rekolte tahminlerinin düşürüleceği yönünde geniş bir görüş birliği var" dedi ve "Soru yalnızca bu indirimin ne ölçüde olacağında" değerlendirmesinde bulundu.

ABD Tarım Bakanlığı, Bloomberg News'un anketine katılan 29 analistin tahminlerinin ortalamasına göre, mısır ürün tahminini 10.929 milyar kile ile son altı yılın en düşük seviyesine indirmesi bekleniyor. Bu, Temmuz tahmininin yüzde 16 altında. Soya fasülyesi tahmini de yüzde 8.3 düşüşle 2.796 milyar kileye indirilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.