Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Bakanlığa yıl sonunda bin 500 personel alınacak

10 Ağustos 2012 Cuma::

Bakan Yazıcı yıl sonunda 1.500 personel daha alacaklarını ve ileriki yıllarda da alımlara devam edeceklerini söyledi.

Yazı Boyutu : A A A A

Yazıcı ayrıca yıl sonunda 1.500 personel daha alacaklarını ve ileriki yıllarda da alımlara devam edeceklerini söyledi.Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bakanlık personelinden vatandaşın ulaşamayacağı konumda olmamalarını isteyerek, “Vatandaşın ulaşamayacağı yerdeyseniz, demek ki siz 'vatandaş' algısına yeterince yakın değilsiniz. Vatandaşla görüşmekten çekinmeyeceksiniz” dedi.

Bakan Yazıcı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftara katıldı.

Buradaki konuşmasında Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında en önemli bakanlıklardan birisinin kendi bakanlığı olduğunu söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın sorumluluğundaki kurum ve kuruluşlarla önemli bir güç olduğunu belirten Yazıcı, “Türkiye'de 26 sektördeki kooperatifleşme var. Bunlardan 18 tanesi bizim bakanlığımızın, 3 tanesi Çevre ve Şehircilik'in, 5 tanesi ise Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sorumluluğunda. 26 sektör bünyesindeki toplam 85 kooperatifte ortaklık ilişkisi içinde olan yaklaşık 8 milyon vatandaşımız var” diye konuştu.

1.500 PERSONEL ALACAĞIZ

Bakanlığın insan kaynağı eksikliğinin bulunduğunu, son bir-iki yıldır bu eksikliği gidermek için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini bildiren Bakan Yazıcı, şunları kaydetti:

“Bugün 2 bin 34'ü merkezde olmak üzere, 10 bin 240 personelimiz var. Yıl sonunda bin 500 personel daha alacağız. İleri ki yıllarda da alımlara devam edeceğiz. Böylelikle beşeri kaynağımızı önemli ölçüde takviye etmiş olacağız. Bunun yanında gümrük hizmetlerinin iletişimin en çağdaş teknolojileriyle yapmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yüzünü daha sevimli hale getiriyoruz.”

Bakanlık personelinden doğru olduğunu düşündükleri müddetçe kapı ve telefonlarını müteşebbise açmalarını isteyen Yazıcı, bir vatandaşın, “Ben şuna ulaşamadım” demesinden hoşlanmadığını söyledi.

BUNLARI YAPMAKTAN ÇEKİNMEYİN

Bakan Yazıcı, personelinin, vatandaşın kolayca erişebileceği konumda olması gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Vatandaşın ulaşamayacağı yerdeyseniz, demek ki siz 'vatandaş' algısına yeterince yakın değilsiniz. Vatandaşla görüşmekten çekinmeyeceksiniz. Neticede birinin iyi veya kötü olduğunu bilemezsiniz. Belki tanıdığınızda selam dahi vermekten kaçınacaksınız ama bunu bilemediğimiz için vatandaş bir sorunla geldiyse ve bu bürokratik bir engelse bunu çözmeliyiz. Bu çözümde kanunlara ve etik kurallara göre olmalı. Eğer talep sıradışı ve hukuka aykırı ise medeni bir şekilde bu talebin olamayacağını söyleyeceksiniz. Bunları yapmaktan hiç çekinmeyin.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.