Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Türkiye'deki hisse senedi stokları heyecan verici

9 Ağustos 2012 Perşembe::

Yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye ile ilgili raporunda, yabancı yatırımcının mülkiyetindeki hisse senedi stoklarında 'heyecan verici' bir artış yaşandığını belirtti.

Yazı Boyutu : A A A A

Kuruluş yayınladığı raporda, İMKB'de yabancıların mülkiyetindeki hisse senedi stokunun Haziran başından bu yana yüzde 61,6'dan yüzde 63,91'e yükseldiğine dikkati çekerek, ''Bu artışa rağmen yine de yabancı yatırımcının hisse senedi piyasasında 2007'deki tarihi yüksek payı olan yüzde 72,7'ye ve küresel krizin patlak verdiği Kasım 2011'deki yüzde 68,6'lık seviyeye ulaşamadığı görülüyor. Ancak bu rakam, bir yıldan fazla bir sürenin en yüksek seviyesine işaret etmekte'' ifadesine yer verdi.

EN FAZLA TALEP BANKACILIK HİSSELERİNE

En fazla bankacılık sektörü hisselerinin talep gördüğü vurgulanan raporda, artan talebe neden olarak da düşen faiz oranlarını ve gerileyen petrol fiyatlarını gösterdi.

Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun dün açıkladığı verilerde de, toplam hisse senedi değerinin yabancı yatırımcılara ait oranı Ocak ayında bulunduğu yüzde 62,60 seviyesinden 31 Temmuz itibariyle yüzde 63,57'ye ve 6 Ağustos itibariyle de yüzde 63,91'e yükseldiği görülmüştü.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.