Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

New York JFK havalimanı Türk mermeriyle güzelleşecek

9 Ağustos 2012 Perşembe::

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde yer alan JFK Havaalanı’nın 1. Terminalinde devam eden yenileme çalışmalarında “Burdur Bej” taşının kullanılması için Havaalanı idaresi ile firmanın mutabakata vardıklarını bildirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye’nin tanıtılması ve ihracatın artması için yurtdışında bütün fırsatları değerlendirdiklerini belirten Bakan Çağlayan, “Yıllık 47 milyon 809 bin 910 yolcu kapasitesine sahip JFK Havalimanı’ndaki bu proje ile Türk doğaltaşı’nın uluslararası alanda tanıtımına büyük katkı sağlayacak’ Türk doğaltaşı adeta JFK Havalimanı’nda adeta görücüye çıkacak” dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu yenileme çalışmalarında toplam 6 bin 700 metrekare “Burdur Bej” taşının kullanacağını belirtti. Bakan Çağlayan, 220 bin dolar olarak öngörülen proje bedelinin Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği bünyesinde faaliyet gösteren Ege Maden İhracatçıları Birliği’nce karşılanacağını vurguladı.

-Türk doğaltaşı görücüye çıkacak-

Ekonomi Bakanı Çağlayan, “Yıllık 47 milyon 809 bin 910 yolcu kapasitesine sahip JFK Havalimanı’ndaki bu proje ile Türk doğaltaşının uluslararası alanda tanıtımına büyük katkı sağlanacak. Türk doğaltaşı adeta JFK Hava Limanı’nda adeta görücüye çıkacak. JFK Havaalanı idaresi ile Ege Maden İhracatçıları Birliği arasında hazırlanan protokol gereği, söz konusu Terminal alanı “Burdur Bej” taşı tarafından kaplanacak ve bu alanda Türk doğaltaşının Ege Maden İhracatçıları Birliği’nce temin edilerek kullanıldığına dair üç parça anıt plaka idare tarafından havaalanının görülür bir yerinde herhangi bir süreye bağlı kalmaksızın sergilenecek.

Türkiye’nin 6 aylık mermer ihracatı 779 milyon dolar

Türkiye’nin 2011 yılında toplam mermer ihracatımız 1 milyar 502 milyon dolar düyenide gerçekleşti. 2012 yılının Ocak-Haziran döneminde ise Türkiye’nin mermer ihracatı 778.3 milyon dolara oldu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.