Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

İTÜ'nün Arı Çekirdek Proje Yarışması Sonuçlandı!

7 Ağustos 2012 Salı::

İTÜ ve ARI Teknokent’in, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Elginkan Vakfı gibi birçok değerli kurumun desteğiyle gerçekleştirdiği “ARI Çekirdek: İnovasyon Atölyesi” projesi kapsamında yapılan Çekirdek Yarışması’nın finali 7 Temmuz Cumartesi günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Yazı Boyutu : A A A A

Daha önce siz değerli okurlarımızı, projesi ve yarışması hakkında bilgilendirdiğimiz Arı Çekirdek Proje Yarışması'nın seçilen projeleri şöyle oldu;

Yarışmayı, 500 girişimci arasından yapılan ön eleme sonrası proje hazırlamaya hak kazanan 15 finalist içerisinden bulut bilişim pazarına yönelik geliştirdiği “Imona Cloud” isimli proje ile Bahadır Ödevci kazandı. Çok değerli akademisyenler, iş adamları, danışmanlar ve yatırımcılardan oluşan büyük jürinin değerlendirmesi sonucu 1. olmaya hak kazanan Ödevci, Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü olarak verilen 100.000 TL’lik büyük ödülün ve ARI Teknokent’te 1 yıllık ücretsiz ofisin sahibi oldu.

Yarışmada kendisine 1.lik ödülü kazandıran projesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bahadır Ödevci: “Projenin amacı, bulut bilişim altyapısı üzerinden merkezi olarak ve ortak kullanılabilen iş yazılımlarının (SaaS) geliştirildiği ve satılabildiği web bazlı bir platform oluşturmaktır. Bu proje ile KOBİ'lerin; maliyeti düşük, donanım, yazılım lisansı gibi ilk yatırıma gerek olmayan, kiralama yöntemi ile sahip olunan yazılım ihtiyacının karşılanması hedeflenmiştir." dedi.

Yarışmada 2. liği savunma sanayi alanında geliştirdikleri “Sıvı Zırh” projesi ile Ares Grup adıyla yarışan Alper Keçeli ve Emre Tok kazandı. 2. olan Keçeli ve Tok, 50.000 TL’lik, ödülün ve ARI Teknokent’te 1 yıllık ücretsiz ofisin sahibi oldular. Yarışmada 3.lüğü ise geliştirdikleri “Hidrojen Teknesi” çalışması ile İTÜ öğrencilerinden Murat Gürhan, Cansu Karabulut ve Ömer Faruk Çinko’nun oluşturduğu NETA isimli grup kazandı. NETA grubu 25.000 TL’lik üçüncülük ödülü ve yine ARI Teknokent’te 1 yıllık ücretsiz ofis hakkı kazandı. Yarışmada ayrıca Akademi Özel Ödülü olarak verilen 10.000 TL ve ARI Teknokent’te 1 yıllık ücretsiz ofis hakkını “Akıllı Ayna” projesi ile Soner Demiray ve Sinan Güney kazandı.


ARI Çekirdek Projesi Kapsamında Tüm Girişimcilere Kapımız Her Zaman Açık

ARI Çekirdek Yarışması Final Programı’nın açılışında bir konuşma yapan İTÜ Rektörü Prof Dr. Muhammed Şahin ARI Çekirdek projesi ile ilgili olarak “En önemli yatırım gençlere yapılan yatırımdır. Biz de İTÜ ve ARI Teknokent olarak genç girişimcilere imkan sağlayan ARI Çekirdek projesini hayata geçirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. ‘Kendi teknolojisini üreten bağımsız bir ülke olmak’ vizyonundan yola çıkarak her gün yeni yatırımlar ve projelerle hizmet alanlarımızı genişletiyoruz. Üniversite olarak inovasyon ve girişimciliğe önem veriyoruz. İnovasyon ve girişimcilik alanında yapılacak her türlü çalışmaya her zaman destek vermeye hazırız. Bu kapsamda yapılacak çalışmaları desteklemek amacıyla ARI Çekirdek projesini hayata geçirdik. Bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz bu projenin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi ve sürdürülebilir bir proje olarak genç girişimcileri desteklemesi ve ülkemizin gelişimine katkı sağlaması en büyük temennim” dedi. Ayrıca, aslında ARI Çekirdek’in ‘kaybedeni’ bulunmadığını, tüm projelerin ve grupların birbirinden başarılı olduklarını ve İTÜ tarafından bunun elbette takdir edileceğini vurgulayan Şahin: “Bugün finalde ödül olarak ofis kazanan 7 grubun dışındaki 8 gruba da İTÜ olarak 1 yıl boyunca faaliyet gösterecekleri ofis temin edeceğiz” diyerek tüm girişimcileri sevindirdi.

ARI Çekirdek projesinin finalinde ARI Teknokent Genel Müdürü Nazire Peker’de bir konuşma yaptı. Peker konuşmasında şunları söyledi. “ARI Çekirdek bünyesinde ‘Ortak Çalışma Alanları, Laboratuar imkânları, Ön Kuluçka, Kuluçka’ gibi birbirine bağlı yapılar bulunan bir MERKEZ. Teknoloji tabanlı girişimciliğin teşvik edildiği merkeze kabul edilen girişimciler sürece eğitimler alarak başladılar. Sırasıyla iş planı hazırlamayı, fikirlerini olgunlaştırmayı, ürüne düştürmeyi ve pazarlamayı öğrendiler. Bu süreç boyunca ihtiyaç duydukları tüm danışmanlık hizmetleri konusunda kendilerine destek olduk. Bugün ise 6 aylık bu çalışmamızın meyvelerini toplamak için buradayız. Girişimcilerimiz sonunda projelerini hayata geçirebilecekleri hale getirdiler. Bundan sonra projelerini yatırımcı kuruluşlara ve yatırımcılara takdim edecekler. Bu süreçte onlara destek olmak ve projelerini geliştirmelerine yardımcı olmaktan gurur duyuyoruz.” Peker, finale kalan ve dereceye giren tüm girişimcilere bundan sonraki hayatları boyunca başarılar dileyerek sözlerini noktaladı.

Arı Çekirdek Proje Yarışması hakkında daha fazla bilgi için www.aricekirdek.com.tr adresini inceleyebilir, yarışma finalistlerine bu online dokümandan ulaşabilirsiniz. Oldukça yenilikçi fikir projelerinin olduğu bu dokümanı muhakkak incelemenizi öneriyoruz.

Girişim Haber olarak yarışma organizasyonunda emeği geçen kişi ve kurumları tebrik ediyor, derece alsın almasın yarışmaya katılan tüm girişimcilerimize girişimcilik hayatlarında ve projelerinde başarılar diliyor, haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.