Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Türk ekonomisinin önünde kara kış kalmadı

7 Ağustos 2012 Salı::

Allianz Grup Başekonomisti Michael Heise, Türk ekonomisinin pozitif yönde ilerlediğini belirtti.

Yazı Boyutu : A A A A

Piyasalarda Avrupa borç krizinin merkez ülkelere yayılarak ileride gelişmekte olan ülkeleri de etkileyebileceği tartışmaları sürerken, Türkiye'nin ekonomik göstergeleri umut veriyor. Allianz Grup Başekonomisti Michael Heise, "Türkiye önümüzde kara bir kış görmüyorum. Aksine son derece pozitif gelişmeler var. Ekonomi inanılmaz bir dinamizm içerisinde, kendi kendisini besleyebiliyor" dedi.

Türkiye'nin dikkatli davranması ve yumuşak inişe odaklanması gerektiğini belirten Heise, "Bazen hızlı büyümenin hızlı bir şekilde borçları ödeyebilmek gücünü artırdığı yönünde bir iyimserlik hakim olabiliyor. Dünyada ani değişimler olabilir. Türkiye'nin temkinli politikasını sürdürürken, borçlarını da azaltması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'ALMANYA'NIN ÇIKMASI EURO'NUN SONU OLUR'
Piyasalarda Yunanistan, İspanya ve İtalya'nın ardından gündeme gelen Almanya'nın Euro'dan çıkması senaryosuna da değinen Heise, "Almanya'nın Euro Bölgesi'nden çıkması Euro'nun sonu olur. Almanya'nın Euro'dan çıkmasının faturası sadece Almanya için değil, diğer ülkeler için de ağır olur'" dedi. Heise böyle bir ihtimalin gerçekleşmesinin pek mümkün görünmediğini kaydetti.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin tahvil alımının yatırımcıların geri ödemeye yönelik endişelerini yatıştıracak biçimde yapılacağı yönündeki açıklamasına da değinen Heise, "ECB'nin büyük oranda tahvil alımını hemen yapmak istemediği anlaşılıyor. ECB, tahvil alımı yapmasını belirli koşullara bağlamak istiyor. Bu, aslında son derece mantıklı" dedi.

BÜTÜN SİSTEM ÇÖKMÜŞ DEĞİL

Allianz Grup Başekonomisti Michael Heise, piyasalara da "Biz şu anda her şeyin çöktüğü bir felaket senaryosu içerisinde değiliz. Henüz bütün sistem çökmüş, iflas etmiş değil. Bu yüzden gereğinden fazla endişelenerek, telaşa kapılmamalıyız" tavsiyesinde bulundu. Heise, İspanya krizinin abartıldığını ileri sürdü.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.