Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

10 yıldır Türkiye'de güçlü bir yönetim var

7 Ağustos 2012 Salı::

İşadamı Ali Sabancı, Türkiye ekonomisindeki büyümeye dikkat çekti. Bunun güçlü bir yönetimin eseri olduğunu söyleyen Sabancı, "Kriz ortamında parladık" dedi

Yazı Boyutu : A A A A

aHaber'de yayımlanan İş'te Hayat programına konuk olan Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, "En büyük şansımız 10 yıldır güçlü bir parti tarafından yönetilmemiz" dedi. Koalisyon hükümetleri dönemlerindeki sıkıntılara değinen Sabancı, "Eskiden üçlü koalisyon olurdu. Biri Vakıfbank'ı, biri Halkbank'ı öteki de Emlak Bank'ı alırdı. Daha iyi yönetecekleri için bu bankaları paylaşmazlardı. Sonuçta buralardan karar çıkmazdı. Onların topu taca atma ihtimali vardı. Şimdi 10 senedir hükümetin topu taca atma lüksü yok" diye konuştu. Programda dünyada yaşanan krize de dikkat çeken Sabancı, "Biz bu ortamda parladık. Parlarken egosuz bir yönetim sergiledik. Ben avukatlık yapmaya çalışmıyorum. Ama bunu yaşıyoruz. Avrupa ülkeleri büyük çöküş içinde" değerlendirmesini yaptı.

ROL MODEL OLDUK

Türkiye'nin bölgede rol model olduğunu söyleyen Sabancı, özellikle son dönemlerde Arap ülkelerinde artan Türkiye ilgisine dikkat çekti: "Bize bakıyorlar hakikaten... Mesela bir Arap ülkesine gidiyorsun. Nasıl laik, Müslüman ve demokratik olduğumuzu anlamaya çalışıyorlar. Bu üçü bir araya gelmiyor. Bizim gidişatımız çok iyi. Türkiye bu coğrafyanın rol modeli. Türk pasaportuna sahip olmak prestij haline geldi ama bu yetmiyor. Almanya gibi ülkelere rol model olursak modelliğimiz beynelmilel hale gelecek."

2 BİN 200 KİŞİLİK AİLEYİZ

Sekiz yıl önce Sabancı Grubu'ndan ayrıldığını hatırlatan Sabancı, Pegasus olarak 2 bin 200 kişilik bir aile haline geldiklerini söyledi. Bu yıl 1 milyar dolardan fazla ciro yapacaklarını belirten Sabancı, şöyle konuştu: "İnsanlar artık uçağa para vermek istemiyor. Sonuçta uçak bir meta. İnsanlar neye önem veriyor derseniz. Güvenli olsun, zamanında kalksın, fiyatı düzgün olsun istiyorlar."

'Kendin olmak önemli'

Soyadının kültürümüzde beklenti yarattığını söyleyen Sabancı, "Soyadı benimki gibi yüklü birine karşı toplumda bir beklenti oluşuyor. Bu en büyük dezavantaj. Bunun altında ezilmemek, kendin olabilmek çok önemli" dedi. Sabancı Grubu'ndan ayrılmasını da bu duruma bağlayan işadamı, "Bu konuyu uzun süre evimde konuştuk. Ayrılmaya tek başıma değil, eşimle beraber karar verdik" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.