Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

"Altın değerinde yatırım fırsatı"

5 Ağustos 2012 Pazar::

Yapı Kredi Bankası B Tipi Yüzde 100 Anapara Garantili Otuzbirinci Alt Fon için 3 9 Ağustos 2012 tarihleri arasında talep toplayacak.

Yazı Boyutu : A A A A

Yapı Kredi, yatırımcılara anapara kayıp riski taşımayan yeni bir anapara garantili fon daha sunuyor. Yapılan açıklamaya göre, banka, altının Amerikan Doları cinsinden ons fiyatının yatırım dönemi boyunca göstereceği pozitif değişiminden getiri çarpanı veya sabit getiri oranında getiri sağlamayı hedefleyen Yapı Kredi Bankası B Tipi Yüzde 100 Anapara Garantili Otuzbirinci Alt Fon için 3 - 9 Ağustos 2012 tarihleri arasında talep toplayacak.

Fona, minimum 2 bin lira ile yatırım yapılabilecek ve fon alım başvuruları Yapı Kredi şubelerinden gerçekleşecek. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Yapı Kredi Portföy Yönetimi Genel Müdürü Gülsevin Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yıllardır güvenli liman olarak görülen altın, yaşanan düşüşe rağmen yatırımcıların ajandasını terk etmiyor. Son dönemdeki düşüşün fırsat olarak görüldüğü ve önümüzdeki dönem için beklentilerin birleştiği noktada altın, yüksek getiri potansiyeli ile önümüzdeki dönemde de dikkat çekici bir yatırım enstrümanı olmaya devam edecek. Yüzde 100 Anapara Garantili Otuzbirinci Alt Fon, altının dolar cinsinden ons fiyatı yatırım dönemi boyunca hiçbir gün yatırım dönemi başlangıç değerinin yüzde 25'ini aşmazsa, dönem sonunda altın performansından getiri çarpanı oranında; aştığı takdirde ise sabit getiri oranında kazanç sağlayacak. Yüzde 100 Anapara Garantili Otuzbirinci Alt Fon'umuzun, risk potansiyeli yüksek yatırım araçlarına anapara garantisiyle yatırım yapmak isteyen, altının önümüzdeki dönemde değer kazanacağına inanan yatırımcılar için çok uygun bir yatırım alternatifi olduğunu düşünüyoruz."

Yüzde 100 Anapara Garantili Otuzbirinci Alt Fon'un Getirisi Nasıl Hesaplanıyor

Yüzde 100 Anapara Garantili Otuzbirinci Alt Fon, anaparanın garanti edilmesi amacına yönelik olarak, fon portföyünün yaklaşık yüzde 93'ü ile Özel Sektör Borçlanma Araçlarına ve/veya borsada ters repoya yatırım yapıyor.
Yatırım dönemi sonundaki fon getirisinin hesaplaması için, yatırım dönemi boyunca her gün altının dolar cinsinden ons olarak gün sonu kapanış fiyatları izleniyor, başlangıç değeriyle karşılaştırılarak altının performansı her gün için hesaplanıyor ve önceden belirlenmiş koşullara göre geçerli olan getiri çarpanı oranı veya sabit getiri oranı belirleniyor.
Yatırım dönemi boyunca altının gün sonu kapanış değerinin başlangıç değerine göre değişimi, hiçbir gün yüzde 25'e eşit veya yüzde 25'in üzerinde gerçekleşmezse, çarpan oranınca getiri kazanılabiliyor.
Herhangi bir gün yüzde 25'e eşit veya üzerinde gerçekleşir ise yatırımcılara yatırım dönemi sonunda altının performansından bağımsız olarak sabit getiri ödeniyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.