Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

İşbitirici Çalık'ın son bombası

4 Ağustos 2012 Cumartesi::

Yurt dışında peşpeşe önemli işler alan Ahmet Çalık, dev bir proje daha aldı

Yazı Boyutu : A A A A

Çalık Enerji Gürcistan’ın İlk Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali İçin İmza Attı
Çalık Holding iştiraki Çalık Enerji, yurtdışında gerçekleştirdiği önemli işbirliği ve yatırımlara bir yenisini daha ekledi. Çalık Enerji, Gürcistan’ın ilk doğalgaz kombine çevrim santralini yapmak üzere, Partnership Fund ile sözleşme imzaladı.

Çalık Enerji, Tiflis’e 35 km mesafedeki Gardabani bölgesinde Gürcistan’ın ilk doğalgaz kombine çevrim santralini yapmak üzere, Partnertship Fund ile sözleşme imzaladı. Yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek olan proje için, 2 Ağustos Perşembe günü Çalık Holding’te imza töreni düzenlendi. Törene Gürcistan Enerji Bakanı Alexander Khetaguri, Gürcistan Eski Başbakanı ve Partnership Fund Başkanı Nika Gilauri Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Çalık Enerji Genel Müdürü Osman Saim Dinç, katıldı.

İşveren kamu kuruluşu Partnership Fund ile imzalanan sözleşme ile Çalık Enerji, ana yüklenici olarak üstlendiği 230 MW’lık doğalgaz kombine çevrim santralini 790 günde teslim edecek.

Türkiye enerji alanında Gürcistan’ın ana partneridir

Santralin ülkenin enerji ihtiyacında önemli bir açığı kapatacağını söyleyen Gürcistan Enerji Bakanı Alexander Khetaguri: “Bölgede hem inşaat hem de enerji alanında ciddi bir istihdam sağlayacak olan bu güçlü işbirliğinin iki ülke arasındaki potansiyeli arttıracağına inanıyorum. Ülkemiz için tarihi bir gün, Türkiye enerji alanında Gürcistan’ın ana partneri olmuştur.” dedi.

Gürcistan Eski Başbakanı ve Partnership Fund Başkanı Nika Gilauri konuyla ilgili şunları söyledi: Bu tarihi imzayla Çalık Grubu Gürcistan’a girmiştir. Böyle güçlü ve büyük bir firmayla bu büyüklükte atılan imza ilkse devamı daha da büyük olacak demektir. Bu anlaşma iki ülke arasındaki ilişkileri bir adım daha ileriye taşımıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık Konuyla ilgili şunları söyledi: “Dostluk ve işbirliğimizin daima güçlü olduğu Gürcistan ile bölgeye ve insanına değer katacak bir projeye imza atmaktan dolayı mutluyuz. Doğalgaz kombine çevrim santrali Gürcistan’la ilk işimiz ve bizim için çok anlamlı. Bundan sonra da birlikte çok güzel işbirlikleri yapacağımıza inanıyorum. Gürcü halkı, ülkemiz ve firmamız için hayırlı olsun.”

Çalık Enerji Genel Müdürü Osman Saim Dinç “Sürekli gelişen hizmet kalitemiz ve yatırımlarımızla bulunduğumuz coğrafyalar için katma değer üretme hedefiyle çalışıyoruz. Gürcistan’ın ilk doğalgaz kombine çevrim santrali 230 MW olacak ve bölgenin önemli bir ihtiyacına cevap verecek.” dedi.

İmza töreninin ardından, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Partnership Fund Başkanı Nika Gilauri’ye günün anısına bir plaket sunarak, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.