Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Borsanın en değerlisiydi, 6 günde yüzde 65 düştü

4 Ağustos 2012 Cumartesi::

Günlük toplam 16 adetlik işlem ile bir anda borsanın en değerli şirketi haline gelen Asil Çelik’te herkes satış için fırsat kollamaya başladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Hisseler taban taban geriliyor. Serbest İşlem Platformu’nda 27 Temmuz günü işlem görmeye başlayan Asil Çelik, ilk işlem gününde borsanın en değerli şirketi unvanını alırken hisseler 250 TL’yi buldu. Ancak düşük işlem adedi ile yakalanan bu zirve korunamadı.

Dün yüzde 19.48 geriledi

Asil Çelik hisseleri 6 işlem gününde sürekli değer kaybetti. Bu kayıp yüzde 65’i buldu. Hisse dün de yüzde 19.48 oranında değer kaybederek 85.75 seviyesine geriledi.

Yaşanan bu düşüşü borsa uzmanları olağan karşılarken hissenin daha da gerilemesinin şaşırtıcı olmayacağını söylüyor. Hissenin fiyatında görülen bu abartılı rakam mevcut hissedarların da harekete geçmesine ve ellerindekini satma yönlü girişimlerde bulunmasına neden oldu.

Son günlerde Merkezi Kayıt Kuruluşu’ndan gelen açıklamalara göre elinde Asil Çelik hissesi olanların yoğun bir şekilde bu hisseleri işlem gören tipe dönüştürdükleri bilgisi verilmekte. Ancak piyasada gelecek bu yoğun arza karşılık alıcı bulunmuyor. Zira verilere, göre bu güne kadar toplamda 619 adet hisse işlem gördü.

1974 tarihinde otomotiv sanayi ağırlıklı olmak üzere vasıflı ve özel çelikler üretmek için kurulan ve 1998 yılında özelleştirilme proğramına alınmıştı. Asil Çelik, 2000 yılında özelleştirilmiş ve şirketin yüzde 96.64 oranındaki kamu hissesi 2000 yılında Yazıcı-Güriş-Parsan Ortak Girişim Grubu tarafından 131 milyon dolar bedelle satın alınmıştı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.