Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Beyin göçünün rotası Antalya'ya döndü

4 Ağustos 2012 Cumartesi::

Dünyanın en önemli üniversitelerinden mezun olmuş akademisyenleri bünyesinde toplayan Uluslararası Antalya Üniversitesi, 65 Türk öğretim üyesiyle beyin göçünü Antalya'ya çevirdi

Yazı Boyutu : A A A A

Bu yıl ilk öğrencilerini alacak olan, Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nı işadamı Fettah Tamince'nin, rektörlük görevini ise Prof. Dr. Cihat Göktepe'nin üstlendiği Uluslararası Antalya Üniversitesi, uluslararası düzeyde eğitim ve teknoloji olanaklarını öğrencilerine sunmayı hedefliyor. Antalya'nın ilk vakıf üniversitesi olma özelliğine sahip Uluslararası Antalya Üniversitesi 520 öğrenci ile eğitime başlayacak. 398 Türk, 122 yabancı öğrenci kabul edecek olan üniversite, yüzde 23 uluslararası öğrenci oranı ile Türkiye'nin en yüksek yabancı uyruklu öğrenci oranına sahip üniversite.

65 Türk öğretim üyesi kadroda
2030 yılında dünya çapında bir eğitim markası ve referans merkezi olmayı hedeflediklerini belirten Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe "Akademik kadroyu oluştururken öğretim üyelerinin hangi üniversitelerde deneyim kazanmış olduklarına çok dikkat ettik. Uluslararası hüviyete sahip, geniş ve deneyimli bir akademik kadroyu bünyesinde barındıran üniversitemizde yurtdışından eğitim almış 65 kişilik Türk hoca yer alıyor. Üniversitemizin öğretim kadrosunda MIT, Wisconsin, Cornell, Princeton, Maryland gibi dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim almış bu akademik kadroyu ülkemize tekrar kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Akademik kadromuzu oluştururken tek tek konuşarak onları Türkiye'ye gelmeye ikna ettik. Konularında uzman değerli hocalarımızın beyin göçüyle ülkemize gelmelerine aracılık etmekten ve üniversitemizi tercih etmelerinden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu. Yurtdışından Türkiye'ye dönüş yapan akademisyenler bu üniversiteyi tercih etmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ahmet. H. Aydilek "Maryland Üniversitesi'nden Türkiye'ye dönüş kararı aldığımda Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde geliştirilen müfredat liderlik yönetim bilimleri ve teknik yazı ve prezentasyon konularının bana son derece uygun olduğunu gördüm. Geniş vizyonu ve başarılı mütevelli heyeti ile üniversitemizin ilerleyen yıllarda Türkiye'nin ve bölgenin en önemli üniversitelerinden biri olmaya aday olduğunu düşünüyorum" dedi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Işılay Talay Değirmenci ise "Uluslararası Antalya Üniversitesi öğretim üyesi alımında, benim görüştüğüm okullar içinde araştırmanın yanında ders anlatma becerileri için de ayrıca bir sınamanın yapıldığı tek yerdi. Akademik personelin seçimindeki mükemmeliyetçi yaklaşım tarzı, benim UAÜ'yü seçmemi etkileyen faktörlerdendi. Tüm bu faktörlerin yaratacağı sonuç olarak dünyanın en iyi okullarının sahip olduğu felsefe ve hedeflere sahip bir üniversite olarak kurulmakta olduğunu düşündüğüm için Duke Üniversitesi'nden Türkiye'ye geri dönmek istedim" diye konuştu.

Ekipte yıldızlar var
Doç. Dr. Hazer İnaltekin -Uluslararası Antalya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Şu ana kadar aramıza katılan arkadaşlarımız doktoralarını dünyanın en iyi üniversitelerinden almış ve yine bu okullarda akademisyen olarak çalışmış bilim insanları. Cornell, Princeton ve University of Melbourne'da gördüğüm entelektüel seviyesi yüksek akademik ortamı Uluslararası Antalya Üniversitesi bünyesinde de bulabiliyorum. Mütevelli heyetimizdeki şirketlerin uluslararası düzeyde iş yapmaları ve sahip oldukları uluslararası bağlantılar ile üniversitenin uluslararası iş birliklerine imza atma potansiyeli, karar verme sürecindeki büyük resmi tamamladı ve Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin teklifini seve seve kabul ettim.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.