Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Krizden çıkışın planlarını anlattı

3 Ağustos 2012 Cuma::

30 Haziran itibariyle göreve başlayan Thomas Cook'un yeni CEO'su Harriet Green, krizden çıkış için yapacağı çalışmaları anlattı.

Yazı Boyutu : A A A A

Thomas Cook’un yeni CEO’su krizden çıkış planlarını anlattı

Thomas Cook’un yeni CEO’su Harriet Green şirketi krizden çıkarmak için neler yapacağı konusunda açıklamalarda bulundu. Görece geldiği günden beri ilk defa açıklama yapan Green, son 12 haftadır son dakika satışlarında güçlü bir büyüme yakaladıklarını belirtti.

Harriet Green şirketin krizden çıkması ve yeniden yapılanması konularında yapacağı çalışmalarla ilgili ise şu açıklamayı yaptı:

“İlk önceliğim şirketin işlerini gözden geçirmek olacak. Bunun neticesinde yapılacak çalışmalara dair net bir plan çıkarılacak ve uygulamaya konulacak. Yapılacak çalışmaların önümüzdeki bahara kadar netleşeceğini ve kamuoyu ile paylaşılacağını düşünüyorum.”

“Thomas Cook zor bir dönem yaşadı. Ancak gelinen noktada bilançoların sağlamlaştırılıp nakit akışının sağlanması anlamında zaten önemli işler başarılmış durumda. Thomas Cook markasının gücü ve çalışanları sayesinde kısa sürede şirket eski gücüne kavuşacaktır.”

96 MİLYON POUNDLUK GELİR KAYBI

Bu arada Thomas Cook 2012 yılının 3. çeyreğine ait finansal sonuçlarını da açıkladı. Açıklanan rakamlara göre şirketin vergi öncesi gelir kaybı 96 milyon pound olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı dönemindeki kayıp 56,7 milyon pound olmuştu.

ŞİRKETİN KARI YÜZDE 6 ORANINDA AZALDI

Geçen yıl 497 milyon pound olan şirketin brüt karı bu yıl 461 milyon pound olarak gerçekleşti. Şirketin 3. çeyrekteki geliri yüzde 6 oranında azalarak 2,29 milyar pound oldu. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 2,45 milyar pound olmuştu. 2011 yılının aynı döneminde 20,1 milyon pound olan şirketin operasyon gelirlerindeki kaybı bu yılın aynı döneminde yüzde 6 artarak 26,5 milyon pounda ulaşmıştı.

Geçen yıl 902 milyon pound olan Thomas Cook’un net borcunun 2012 yılı 30 Haziran itibariyle 1 milyar 99 milyon pound olduğu belirtilirken, söz konusu kaybın sezonsal kayıplardan kaynaklandığı kaydedildi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.