Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Fabrikasını satan Türkiye'ye koşuyor

2 Ağustos 2012 Perşembe::

Türkiye-İspanya İş Konseyi Başkanı Zeynel Abidin Erdem “Fabrikasını satan İspanyol Türkiye’de ortaklık kuruyor” dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

İspanyollar fabrika satarak Türkiye’de ortaklık kuruyor

Krizdeki İspanya Türkiye’yi güvenli liman olarak görüyor. Türkiye-İspanya İş Konseyi Başkanı Zeynel Abidin Erdem “Fabrikasını satan İspanyol Türkiye’de ortaklık kuruyor” dedi.

Küresel ekonomik krizden en sert darbeyi alan ülkelerin başında gelen İspanyol’lar, çareyi Türkiye’de arıyor. Türkiye-İspanya İş Konseyi Başkanı Zeynel Abidin Erdem, 24 Ekonomi Moderatörü’nde İspanya’dan Türkiye’ye yapılan yatırımları anlattı. İspanyol işçisinin hayatının garanti olduğu için kendisine verilen ekstra primleri almayarak daha çok çalışmadığını, İspanyol yatırımcının da Başbakan Erdoğan’ın çabaları ile Türkiye’ye yatırım yaptığını belirten Erdem, şöyle konuştu:

“İspanyollar, bizim Orta Doğu ile Afrika’ya olan çıkarmalarımızı TÜSİAD, TUSKON, ve MÜSİAD’ın çabaları ile ihracatımızın 500 milyar dolara gittiğini görünce yatırımlarını Türkiye’ye çekmeye başladılar. İspanya, sosyalizasyon ve işçi aymazlığı nedeniyle fabrikalarını ucuz satıp gelip burada ortak olmaya başladı. Türkiye’deki yatırım ve kazancı gören İspanyollar buraya yatırım yapıyor.”

Abdullah Gül savaş uçağıyla karşılandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı Hollanda gezisinde Türkiye’nin itibarına yönelik önemli gözlemler yaptığını da belirten Erdem “Hollanda’da, Abdullah Gül F-16’larla Özal’dan sonra karşılanan ilk lider oldu. Türkiye orada muazzam ilgi gördü” diye konuştu.

163 milyar Euro kaçtı

İspanya Merkez Bankası, 2012’nin ilk 5 ayında yabancı yatırımcı ve sermaye sahiplerinin toplam 163 milyar 200 milyon Euro’yu İspanya’dan çıkardığını açıkladı. Sadece geçen mayıs ayında yurt dışına çıkarılan paranın 41 milyar 200 milyon Euro’yu aştığı belirtildi. En büyük gerekçenin ise kamulaştırılan Bankia bankasında yaşanan kriz olduğu ifade edildi.

Avrupa’yı izliyoruz

Türkiye’nin AB ekonomisini yakından takip ettiğini ve aynı yanlışlara düşmemek için çabaladığını dile getiren Erdem, “Devlet taşıyamadığı vatandaşın hendek olduğunu bilmeli. Türkiye AB’yi yakından takip ediyor. Almanya ekonomisi içine kapandı. Almanya dünyanın en disiplinli malını ürüten, dünyaya satan ve dediğini yaptıran bir ülke. Türkiye de bu noktada akıllı hamlelerde krizden etkilenmedi” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.