Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

İnşaat makinaları üreticileri bir araya geliyor

2 Ağustos 2012 Perşembe::

İş ve İnşaat makina üreticilerini bir araya toplamak amacı ile düzenlenen Kore Uluslararası İnşaat Ekipmanları Fuarı CONEX KORE 2012, kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Aralarında Batı Avrupa, Ortadoğu, Güney Asya gibi bölgelerin yanı sıra Çin, Rusya ve Türkiye gibi 15 ülkeden 30.000 ziyaretçi, 180 katılımcı, CONEX KORE 2012 Fuarı’nda kendileri için ayrılan 1.050 stantda ürünlerini sergileyecek. Başkent Seul Kintex Fuar Merkezinde düzenlenecek CONEX KORE 2012 Fuarı, makine endüstrisinin gelişimine sağladığı önemli katkılar ile biliniyor.Türkiye İş Makinaları Distribütörleri İmalatçıları Birliği’nin de (İMDER) destek verdiği fuar, pazarlama olanaklarının yanı sıra hem distribütörlerin hem de üreticilerin karşılıklı fayda sağlayabilmelerine olanak sağlıyor. Fuarın katılımcı sayısı geçen yıla oranla yüzde 130 artış gösterirken, ziyaretçi sayısının da benzer oranda artacağı beklentiler arasında. Fuarın katılımcıları arasında Hyundai Ağır Sanayi, Doosan Infracore, Volvo Grup Korea, Dongyang Mekanik, YK İnşaat Ekipmanları, Haein, Daemo Mühendislik yer alırken, fuarda ağırlıklı olarak, inşaat makina ve ekipmanları, ekskavatör, forklift, lastik yükleyici, dozer, SSL ve ataşman araçları sergilenecek.

Fuar çerçevesinde düzenlenecek olan ‘Dünyanın Parlayan İncisi Türk Makinaları’ konferansına T.C Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Sayın Süfyan EMİROĞLU, T.C Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Sayın Zühtü BAKIR, T.C Başbakanlık Yatırım ve Destek Ajansı Veyis TOPRAK, İMDER Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt DİVRİŞ, İMDER Başkan Vekili Tamer ÖZTYAGAR, Makine İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serol ACARKAN ve sektör temsilcileri katılacak. Yapılan çalışmalar ile Kore ve diğer ülkelerden Türkiye’ye yatırım ve ilgi artmaktadır.

CONEX KORE 2012 Fuarı’nda yeni pazarlar keşfedilecek

CONEX KORE 2012 Fuarı’nın sektör için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Türkiye İş Makinaları Distribütörleri İmalatçıları Birliği (İMDER) Başkanı Cüneyt Divriş, fuarın katılımcıların yeni pazarlar oluşturmaları yönünde önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Sektöre ilişkin bilgiler de veren Cüneyt Divriş, Türkiye İş ve İnşaat makinalarında, 127 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirterek, “İş makinalarının 2002 yılı ihracatı 126 milyon dolar iken, 2011 yılında bu rakam 1,3 milyar dolar oldu ve 9 yılda 9 kat büyümüştür. 2002 yılı ithalatımız ise iş makinalarında 355 milyar dolar iken 2011 yılında 2,461 milyar dolar olarak gerçekleşerek 9 yılda 7 kat büyümüştür” dedi. İş makinaları sektörünün 6 milyar dolarlık Ticaret hacminin önümüzdeki 3 yılda 12 milyar doları aşacağını ifade eden Cüneyt Divriş, “”Ülkemizde şu anda yedi yaş aralığında 61.000 adet civarında iş makinası bulunmaktadır.2010 yılında 7.700 adet, 2011 yılında 11.250 adet iş makinası satışı gerçekleşirken, 2012 yılı için yüzde 10’luk bir artış ile 12.500 civarında bir satış adedi beklenmektedir. 2012 de Türkiye tarihinin en yüksek satış adet ve cirosuna ulaşılmasını sektörümüzden beklemekteyiz” dedi.

KDV tüm iş makinalarında % 8’e çekilmeli

İş Makinaları sektöründe Türkiye’nin Avrupa’da dördüncü, dünya’da ise 11’inci büyük pazar olarak yerini aldığını söyleyen Divriş “Türkiye iş makinaları pazarında Çin’den ve Hindistan’dan sonra sekiz yıldır en hızlı büyüme oranına sahiptir. Sektörümüzün önü açık. Kentsel Dönüşüm, Ulaşım, Lojistik, Enerji, Alt ve Üst Yapı gibi bir ülkeyi ayakta tutacak olan tüm çalışmalar için iş makinaları sektörüne ihtiyaç var ve bizler de bu bilinçle yolumuza devam ediyoruz” dedi. 2023’e kadar planlanan projelerin yılda 15.000 operatöre, binlerce imalat, servis ve satış için acil kalifiye eleman ihtiyacına neden olacağını vurgulayan Cüneyt Dİvri, sektörün sorunlarına da değinerek, “Makina Sektörü Strateji Belgesinde yatırımların teşvik edilmesi amacıyla leasingli alımlarda KDV oranının yeniden yüzde 1’e düşürülmesi önerilmiş ve 2011 yılı Aralık ayında da bazı mal grupları için bu oran uygulamaya alınmıştır” dedi. Cüneyt Divriş, “KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesi sektörümüzde bir canlanma oluşturmuşsa da bazı sorunları da beraberinde getirmiştir. Talebimiz tüm iş makinalarında KDV’nin yüzde 8’e çekilmesi yönündedir” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.