Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

"Yeniden ayağa kalkmamak utanç verici"

2 Ağustos 2012 Perşembe::

Opel'in yeni CEO'su Thomas Sedran bir Alman gazetesine verdiği mülakatta, uzun süredir sadece ettiği zararla gündeme gelen şirketi nasıl kurtaracaklarını anlatırken, "Hata yapmak ve tökezlemek değil, yeniden ayağa kalkmamak utanç verici." ifadelerini kullandı.

Yazı Boyutu : A A A A

Alman otomotiv devi Opel'in yeni CEO'su Thomas Sedran bir Alman gazetesine verdiği mülakatta, uzun süredir sadece ettiği zararla gündeme gelen şirketi nasıl kurtaracaklarını anlattı. Çalışanların içini rahatlatacak açıklamalarda bulunan Sedran, 2016'ya kadar 23 yeni ya da yenilenmiş modelin piyasaya sürüleceğini ve başta Türkiye olmak üzere Rus ve Çin pazarlarındaki satışları arttırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

ABD'li otomotiv devi General Motors bünyesinde faaliyet gösteren ünlü Alman otomobil üreticisi Opel'in yeni CEO'su Thomas Sedran, şirket yönetiminde yapılan son değişikliklerle birlikte Opel'in hiç olmadığı kadar güçlü hale geldiğini açıkladı. Bild gazetesine verdiği mülakatta yeni yönetim kurulunda güçlü bir ekibin yer aldığını ifade eden Sedran, "İşyeri temsilciliği ve IG Metall sendikasının da desteğiyle eski gücümüze kavuşacağız." dedi. Opel'in eski yönetim kurulu başkanı Karl-Friedrich Stracke geçen ayın sonunda görevini bırakmış ve yerine geçici olarak Thomas Sedran getirilmişti.

Geçici yönetim kurulu başkanı olarak ihtiyaç duyduğu her türlü desteğe sahip olduğunu ifade eden Sedran, son aylarda sadece ettiği zararla gündeme gelen Opel'in 150 yıla uzanan bir geleneğe sahip olduğunu hatırlatarak, "Sadık bir müşteri kitlemiz var. Biz parasını ağır iş şartlarında çalışarak kazananların markasıyız." diye konuştu. Diğer yandan geçmişte idari hataların yapıldığını da kabul eden Thomas Sedran, "Hata yapmak ve tökezlemek değil, yeniden ayağa kalkmamak utanç verici." ifadelerini kullandı.

2016'YA KADAR 23 YENİ MODEL

Verdiği mülakatta çalışanlara seslenmeyi de ihmal etmeyen Thomas Sedran, "Zor zamanlarda bir arada kalmayı başarmalıyız. Herkesin hiç olmadığı kadar çok çalışması ve sorumluluk alması gerekiyor." dedi. Opel'i içinde düştüğü bataktan yeni otomobil modelleriyle kurtarmayı hedeflediklerini belirten 47 yaşındaki CEO, gelecek aylarda "SUV Mokka", "Mini Adam" ve yeni bir Cabrio modeli çıkararak farklı segmentlere açılacaklarını kaydetti. Bu arada yeni modeller için bir milyar Euro'ya yakın yatırım yapılacağı, 2016 yılına kadar ise 23 yeni ya da yenilenmiş modelin piyasaya sürüleceği öğrenildi. Diğer yandan GM'nin Opel'in önemli pazarlarını bloke etmesinin söz konusu olmadığını dile getiren Sedran, "Reçetenin ihracatı yeniden arttırmak olduğuna ilişkin yanılgıyı bir kenara bırakmak gerekiyor. Öncelikle ülke içindeki ödevlerimizi yerine getirmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DEKİ SATIŞLAR ARTACAK"

Opel'in geçici CEO'su Thomas Sedran İsrail'de başarılı bir başlangıç yaptıklarını belirterek, "Yıl sonunda Avustralya pazarına da gireceğiz. Bu arada Çin, Rusya ve Türkiye'deki otomobil satışlarımızı da kayda değer oranda arttırmayı hedefliyoruz." diye konuştu. "Opel'in otomobilleri değil, imajı kötü." diyen Sedran devamında ise şunları söyledi: "Otomobillerimizin kalitesi eskiden olduğu kadar iyi. Gayet belirgin bir büyüme planıyla Euro bölgesindeki üretim açılımı için 11 milyar euroya varan tutarda yatırım yapmaya hazırlanıyoruz. Dolayısıyla pazarlama giderlerine de milyonlarca euro harcıyoruz. Rüsselsheim'daki araştırma ve geliştirme merkezinde görev yapan 7 bin mühendis kuşaklardır yeniliklere imza atıyor. Bu nedenle dikkatleri yeniden otomobillerimize çekmemiz gerekiyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.