Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Dubai gelişiyor, Macaristan küçülüyor

31 Temmuz 2012 Salı::

Dubai emlak piyasası geçen seneki durgunluğun ardından tekrar gelişmeye başlarken, Macaristan'da inşaat sektöründe yüzde 50 küçülme yaşandı. Dünyanın en yüksek binası Burj Halife'nin sahibi Emaar Gayrimenkul, ikinci çeyrekte karını 2,5 kat arttırdı.

Yazı Boyutu : A A A A

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai Emirliği'ndeki Burj Halife gökdeleninin sahibi Emaar Gayrimenkul, yılın ikinci çeyreğinde karını arttırdığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, emlak piyasasında geçen yıl yaşanan durgunluğun geçici olduğu, Dubai emlak piyasasının gelişmeye başladığı kaydedildi.

Emaar Gayrimenkul, yılın ikinci çeyreğinde, geçen yıla oranla 2,5 kat artışla 167 milyon dolar kar elde ettiğini, gelirlerinin 570 milyon dolara çıktığını açıkladı.

Hızla gelişen havacılık, perakende, turizm ve dış ticaret gibi sektörlerdeki performans artışına dikkati çeken Emaar Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı el-Abbar, Dubai'de emlak piyasasında geçen yıl yaşanan durgunluğun tek sefere mahsus olduğunu belirtti.

Dünyanın en yüksek binası ise Dubai'de yer alıyor. 828 metre yüksekliğindeki Burj Halife gökdeleninde 160'ı kullanılabilir 165 kat bulunuyor.

MACARİSTAN'DA YÜZDE 50 KÜÇÜLME
Macaristan'da 2012 yılının ilk 6 ayında inşaat sektörünün geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 50 küçüldüğü açıklandı.

Macaristan inşaat sektörünün önde gelen yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bu yılın ilk 6 ayında yeni yapılan evlerin sayısında ise yüzde 35'lik bir azalma kaydedildiği, ofis ve alış veriş merkezleriyle birlikteki küçülmenin yüzde 50 olduğu kaydedildi.

Macaristan'da önümüzdeki yıllarda da inşaat sektöründe bir kıpırdanmanın beklenmediği görüşünü savunan ekonomistler, 2015 yılına kadar bu sektörün gerilemeye devam edeceği yorumunda bulunuyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.