Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Türk Hava Yolları'nda Arap Baharı yaşanıyor

28 Temmuz 2012 Cumartesi::

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, birçok ülkeye yayılan Arap Baharı'nın yaşandığı ülkelerden Libya'ya THY seferlerinin ve yolcu sayısının 3 kat arttığını bildirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Kotil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arap Baharı'nda, Türk Hava Yolları'nın yolcu ve sefer sayılarının arttığını belirterek, ''Tunus'ta başlayan Arap Baharı'nda Libya'daki durum güzel sonuçlandı. Suriye için dua ediyoruz. İnsanlar eziyet çekiyorlar, her boyutuyla üzücü bir durum yaşanıyor'' diye konuştu.

FİZAN'A DA SEFERLERİMİZ BAŞLAYACAK

Arap Baharı'nın başladığı Tunus'a, her gün tek sefer yapılırken, şu anda her gün iki sefer yapılmaya başlandığını ifade eden Kotil, ''Problemleri çözdükten sonra Türkiye'ye olan ilgi çok daha fazla artmış oldu. Devrim öncesinde günde 3 seferin yapıldığı Libya'ya sefer sayısı 3 katına çıktı. Misrata'ya seferlerimiz başladı, Fizan'a da seferlerimiz yakında başlayacak'' dedi.

Şu anda 6 şehrine seferlerin düzenleniği Irak'ın en büyük taşıyıcılığını THY'nin yaptığını bildiren Kotil, ''Irak'ı dışarıya en iyi bağlayan hava yolu biziz. Mısır'daki durum da çok gelişerek devam etti'' dedi.

GELEN YOLCU SAYISI ÇOK ARTTI

Suriye'deki seferlerin 1 Nisan 2012 itibariyle sonlandırıldığını anlatan Kotil, ''Arap Baharı'nın yaşandığı her ülkede, Türkiye'nin diyalogları ve gelen yolcu sayısı çok arttı. İnşallah insanlık dramının yaşandığı Suriye'deki sorunlarda çözülür'' diye konuştu.

Arap Baharı'nın yaşandığı Libya'ya seferlerin ve yolcu sayısının 3 kat arttığına dikkati çeken Kotil, Tunus'ta 2 kat artış, Mısır'da sefer sayısının arttığını ve ilave iki şehrine sefer konması kararı alındığını, daha önceden sadece Bağdat'ta uçuşun yapıldığı Irak'ın 6 şehrine uçuşların gerçekleştirildiğini söyledi.

AVRUPA'YA GİDEN BİZİ TERCİH EDİYOR

Kotil, ''Artış yüzde 10 yüzde, 20 değil, kat kat artıyor. Dünyayla diyalogları artan THY'nin, dünya ülkeleriyle bağlantılarını THY sağlıyor. Bu açıdan önemli. Avrupa'ya gitmek isteyen bizimle uçuşu tercih ediyor'' dedi.

İran ile uçuş istatistiklerine bakıldığında ise 2003 yılında günde bir seferin yapıldığı Tahran'a ilave olarak, şu anda 4 şehrine uçuşun gerçekleştirildiğini, 2 şehrine uçuş için de başvuru yaptıklarını kaydetti.

Türkiye'nin yakın coğrafyasına uçuşların son 6 yılda arttığını belirten Kotil, THY'nin seferleriyle ilgili tek sıkıntının Suriye ile yaşandığını, Suriye'ye gitmek için talep olmadığını ancak Suriye'den çıkmak isteyenlerin sayısının çok fazla olduğunu belirtti.

Mısır'ın seçimlerden sonra odak noktası haline geldiğini ifade eden Kotil, Mısır pazarından THY olarak çok ümitli olduklarını bildirdi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.