Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Üçüncü kuşak da işe girdi

28 Temmuz 2012 Cumartesi::

Nahum ailesinin üçüncü kuşak temsilcilerinin de bugünlerde iş hayatına ısınması dikkatimizi çekti.

Yazı Boyutu : A A A A

Nahum soyadını iş dünyası yakından tanıyor. Koç Holding’in kurucusu Vehbi Koç’un yakın arkadaşı Bernar Nahum, 44 yıllık iş hayatı boyunca Koç Topluluğu’nun çeşitli kademelerinde görev almıştı.

Türkiye’de otomotiv sanayinin kurulması ve geliştirilmesi konusunda çaba harcayan Nahum, 1995’te hayata veda etti. Nahum’un elinden bayrağı oğulları Jan ve Claude Nahum devraldı. Onlar da Koç Grubu’nda önemli görevler üstlendiler. Hatta Jan Nahum, Fiat Uluslararası İş Geliştirme Bölüm Başkanlığı'na kadar yükseldi.

Ancak bu görevinden 2004’te ayrılarak kardeşiyle birlikte danışmanlık şirketi kurdu. Jan Nahum halen İnan Kıraç’ın sahibi olduğu Karsan’ın ‘murahhas azası’ olarak şirketin yönetim kurulunda yer alıyor. Nahum ailesinin üçüncü kuşak temsilcilerinin de bugünlerde iş hayatına ısınması dikkatimizi çekti. Jan Nahum’un 1984 doğumlu oğlu Cem Kaan Nahum, geçen yıldan itibaren babasıyla çalışmaya başladı.

Pensilvanya Üniversitesi’nde sistem mühendisliği okuyan Nahum, 2007’de mezun olmuştu. İlk iş hayatı deneyimini Londra’da yatırım bankası Goldman Sachs’ta edinen Nahum, 2011 yılında Türkiye’ye döndü.

Döndükten sonra babasının kurduğu Heksagon Danışmanlık ve Dış Ticaret şirketinde yönetim kurulu üyesi olarak deneyim edinen Nahum’un mart ayında kurulan “Heksagon Katı Atık Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş.” unvanlı şirkette de ortaklığı var.

Son olarak ise “Heattek Elektronik Yazılım Ar-Ge Bilişim Sistemleri Danışmanlık ve Ticaret A.Ş.” unvanlı şirkete ortak olduğunu belirtelim. Geçen hafta kurulan, 400 bin TL sermayeli şirketin büyük ortağı Heksagon Danışmanlık…

Jan Nahum ve oğlu Cem Kaan Nahum’un ise şirkette 40’ar TL’lik bir hisselik sembolik ortaklığı bulunuyor. Ayrıca Emre Akın Sait ve Murat Oğuz Arcan’ın da aynı oranda hisseleri var. Şirket, bilgisayar donanımı ve yazılımı dış ticaretinden web sitesi kurmaya kadar geniş bir hizmet alanı benimsenmiş.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.