Bugün: 22 Ocak 2025 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Bilişim için 300 Milyon Liralık fon müjdesi

28 Temmuz 2012 Cumartesi::

Bilişimde üç önemli hedef koyduklarını anlatan Bakan Yıldırım, ''Sizlerden üç şey istiyorum. Yüksek teknolojiye yoğunlaşacaksınız, yerli ürüne yoğunlaşacaksınız ve küresel marka oluşturacaksınız.''

Yazı Boyutu : A A A A

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, sadece bilişimle sınırlı olmak üzere Ar-Ge fonunu oluşturduklarını ve uygulama esaslarını belirlediklerini ifade ederek, ''Yılda 300 milyon TL'ye kadar bir fon söz konusu olacak. Bu fon, sadece bilişime ayrılacak'' dedi.

Yıldırım, Netaş'ın yeni geliştirdiği teknoloji ve sistemlerin tanıtıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin iletişim teknolojileri alanında gidişatının fena olmadığını, ancak henüz bu ülkenin potansiyelini yansıtan bir noktaya da gelinemediğini söyledi.

Türkiye gibi genç nüfusu olan bir ülkenin bilgi iletişimi alanında çok daha farklı bir yerde olmasını arzu ettiklerini dile getiren Yıldırım, ''Biraz geç kaldığımız doğrudur, ancak burada fırsatı tam anlamıyla da kaçırmış sayılmayız. '3G'de geç kaldınız' dediler, ama bugün 3G'de herkesi geçtik. Diğer 'geç kaldınız' dedikleri alanlarda da biz yine başarıyı yakalarız'' diye konuştu.

İletişim teknolojilerinde daha hızlı, daha verimli çalışma ve daha az kaynak kullanımının önemine işaret eden Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Durum ciddi, rekabet başını almış gidiyor. Her gün televizyonlarda cihaz tanıtımları yapılıyor. Biri geliyor, biri gidiyor. Giden aslında bizim kaynağımız. Petrolümüz yok, açığımız var. Ne yapacağız- Aklımızı çalıştıracağız. Akıl terini dökerek aradaki farkı kapatacağız. Yapacağımız bu... Bu açıdan Netaş'ı tebrik ediyorum. Güzel bir iş yaptınız, hızlı hareket ettiniz.''

''Akıl teriyle elde edilen ürünler bire on, yüz veriyor''

Bilişimde üç önemli hedef koyduklarını anlatan Bakan Yıldırım, ''Sizlerden üç şey istiyorum. Yüksek teknolojiye yoğunlaşacaksınız, yerli ürüne yoğunlaşacaksınız ve küresel marka oluşturacaksınız. Bunun için Ar-Ge mi, yenilikçilik mi, kaynak mı ne lazımsa sağlanır. Akıl teri sonucu elde edilen ürünler bire on, bire yüz veriyor. Para, kaynak, katma değer orada'' şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım, Ar-Ge alanında yaptıkları çalışmalara da değinerek, şöyle devam etti:

''Daha önceden genel Ar-Ge uygulamasından ayrı, Bakanlık olarak sadece bilişimle sınırlı olmak üzere bir Ar-Ge fonu oluşturacağız demiştim. Şimdi sadece bilişimle sınırlı olmak üzere Ar-Ge fonunu oluşturduk ve uygulama esaslarını belirledik. Yılda 300 milyon TL'ye kadar bir fon söz konusu olacak. Bu fon, sadece bilişime ayrılacak. Yani gayret sizden, fonlama bizden. Türkiye, 2023 hedeflerini bilişimle elde edeceği başarılarla gerçekleştirecektir. Buna inanıyoruz.''

Maliyetsiz bir iş olmayacağının da altını çizen Yıldırım, ''Eğer her kimse para kazanıyorsa, bu ülkenin kaynaklarını, altyapılarını, imkanlarını kullanıyorsa bunun maliyetlerine mutlaka katılması gerekir. Öyle yağma yok'' yorumunu yaptı.

FSM Köprüsü'ndeki çalışmalar

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gazetecilerin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakım onarım çalışmalarına ilişkin sorularını ise ''Bizde laf ağızdan bir sefer çıkar. Olağanüstü bir durum yaşamazsak, şiddetli rüzgar, yağmur gibi çalışmaları olumsuz etkileyecek kontrol dışı birşey olmazsa 30 Ağustos'ta çalışmaları tamamlayıp Köprüyü tam kapasiteyle hizmete sokacağız'' şeklinde yanıtladı.

Çalışmaların yarısının bittiğini hatırlatan Yıldırım, 17 Eylül'de bitmesi planlanırken yapılan yeni iş programı çerçevesinde çalışmaların 30 Ağustos'ta bitirileceğini söyledi.

Bakan Yıldırım, ''Bir an önce İstanbullular'ın bu sıkıntısını en az düzeye çekmek için arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar'' dedi.

Boğaziçi Köprüsü'ndeki çalışmaların da seneye gerçekleştirileceğini, bunun planlaması ve ölçümlemesinin şu anda yapıldığını belirten Yıldırım, zamanı geldiğinde kamuoyunu buna ilişkin geniş kapsamlı bilgilendireceklerini kaydetti.

Bütün çalışmaların hesabının kitabının yapıldığını, teknik konular olan söz konusu çalışmaların bir takviminin bulunduğunu ifade eden Yıldırım, ''Tabii ki daha farklı şartlarda yapılmasını biz de isterdik. Ama herşey istediğimiz gibi olmuyor. Teknik ne diyorsa, şartlar neyi gerektiriyorsa o kararı almak mecburiyetindeyiz. Hata bulmak değil, çözüm bulmak amacıyla çalışmak bizim şiarımızdır. Bunun gayreti içindeyiz'' diye konuştu.

Bu arada, Binali Yıldırım, toplantı sonrasında Netaş'ın geliştirdiği teknolojilerin sergilendiği alanı gezerek burada teknolojiler hakkında bilgi aldı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.