Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Keçiler 25 milyon lirayı kaçırttı!

28 Temmuz 2012 Cumartesi::

5 yıldızlı bir otelin bulunduğu bölgenin keçi ve koyun otlatmaya açılması sonrası işletme sahibi tesisi satmaya karar verdi

Yazı Boyutu : A A A A

Davraz Kayak Merkezi’nde turizm alanı tahsisi alan Akkanat Holding, 2005 yılında 5 yıldızlı Sirene Davras Oteli’ni kısa sürede yaparak hizmete soktu. Özellikle spor kulüplerinin yaz kamplarını yaptığı otel, bağlı bulunduğu Akkanat Holding tarafından geçen günlerde kapatıldı, ardından da satışa çıkarıldı.

Isparta Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir, otelin bulunduğu bölgenin Isparta Valiliği kararıyla keçilerin otlatılmasına açıldığını, yaz aylarında futbol kulüplerinin kampa girdiği otelin sahasında antrenman yapan futbolcuları çoban köpeklerinin kovaladığını, otelin bu yüzden satışa çıkarılmış olabileceğini iddia etti.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU

Satışa çıkarılan otelin yetkililerinden biri hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Bulunduğumuz bölgede koyun ve keçilerin otlamasına izin verilmesi bardağı taşıran son damla oldu. Sonuçta spor gruplarımız geliyor... Sporcuların olduğu bir yerde kıl keçisinin olması, köpeklerin olması ve oluşan koku rahatsızlık yaşatıyor. Ağustos ayında 7-8 takım gelecekti hepsini iptal ettik. Bu bölgedeki tek yatırımcıyız ancak hiçbir destek göremedik. 'Turizm olmasa da olur' anlayışı var sanırım.”

VALİ VE İL BAŞKANINA TEPKİ

Sirene Davras Otel’in satışa çıkarılması Isparta’da tepkiye yol açtı. Isparta Turizm Derneği Başkanı ve İl Genel Meclisi’nin Ak Parti’li üyesi Fevzi Özdemir, Vali Memduh Oğuz ve partisinin İl Başkanı Nuri Uzaktaş’a tepki gösterdi.

Davraz Kulovası Ağaçlandırma Bölgesi’nin keçi otlatılmasına açılmasının ardından otelin satışa çıkarıldığını öne süren Başkan Özdemir, "Bu ilin yöneticilerinin Isparta’yı hissetmelerini istiyorum. Vali Memduh Oğuz ve Ak Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş konuya duyarsız kalıyor. Bu durum maalesef turizmle uğraşan bizleri ve yatırımcıyı çileden çıkardı. Önce futbol kulüplerinin rezervasyonları iptal edildi. Alınan yanlış kararlar otelin kapatılıp satış kararı alınmasına kadar gitti" dedi.

KEÇİ RAHATSIZLIĞI

Vali Memduh Oğuz’un 25 Haziran’da Davraz Kayak Merkezi’nde, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Merkez Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan ve çobanlarla bir toplantı yaptığını hatırlatan Turizm Derneği Başkanı Özdemir, şöyle dedi:

"Bu toplantı sonrası, koruma altına alınan, 5 yıldır emek verdiğimiz, geleceğe yönelik hayalini kurduğumuz Davraz Kayak Merkezi’ndeki tek 5 yıldızlı otel olan Sirene Davras’ın da yer aldığı Kulovası Ağaçlandırma Bölgesi keçi otlatılmasına açıldı. Sporcunun antrenman yapacağı alanda kıl keçisi otlatılmasına yönelik rahatsızlık, defalarca dile getirilmesine rağmen giderilmedi."

KÖPEKLER SPORCULARI KOVALIYOR

Uygulanan yanlış politikalar nedeniyle Sirene Davras gibi önemli bir yatırımın elden çıkarıldığını anlatan Başkan Özdemir, "Burada antrenman yapan sporcuları çoban köpeklerinin kovaladığını biliyoruz. Böylece, Davraz’da spor turizmi başlamadan bitmiştir. Bu ilin yöneticileri, Isparta’yı hissetsinler ve öyle karar alsınlar" dedi.

VALİ: HAYVANLARIN DA HAKKI VAR

Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir’in açıklamaları üzerine DHA muhabirine açıklama yapan Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta Valiliği’nin 2010 yılında turizmle ilgili aldığı kararlarında herhangi bir değişiklik yapmasının söz konusu olmadığını vurguladı.

Vali Oğuz, "Bu konuda hiçbir değişiklik yapılmadığı gibi, herhangi bir yatırımcının Valiliğimize bu konuda en küçük bir şikayeti ve başvurusu olmamıştır. Elbette tüm vatandaşlarımızın olduğu gibi hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın da anayasa, yasa ve mevzuattan kaynaklanan hakları vardır ve teminat altındadır" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.