Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Arap baharı THY`ye yaradı

28 Temmuz 2012 Cumartesi::

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Arap Baharı`nın THY`ye yaradığını ve Libya seferlerinin 3, Tunus seferlerinin 2 kat arttığını açıkladı...

Yazı Boyutu : A A A A

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, geçen yılın başlarında Tunus`ta başlayıp, birçok ülkeye yayılan Arap Baharı`nın yaşandığı ülkelerden Libya`ya THY seferlerinin ve yolcu sayısının 3 kat arttığını bildirerek, "Tunus`a 2 kat arttı. Mısır`a sefer sayısı artarken, iki şehrine ilave sefer koyma kararı alındı. Daha önceden Irak`ta sadece Bağdat`a uçuş yapılıyorken şimdi ise Irak`ın 6 şehrine uçuş gerçekleştiriliyor" dedi.

Kotil, yaptığı açıklamada, Arap Baharı`nda, Türk Hava Yolları`nın yolcu ve sefer sayılarının arttığını belirterek, "Tunus`ta başlayan Arap Baharı`nda Libya`daki durum güzel sonuçlandı. Suriye için dua ediyoruz. İnsanlar eziyet çekiyorlar, her boyutuyla üzücü bir durum yaşanıyor" diye konuştu.

Arap Baharı`nın başladığı Tunus`a, her gün tek sefer yapılırken, şu anda her gün iki sefer yapılmaya başlandığını ifade eden Kotil, "Problemleri çözdükten sonra Türkiye`ye olan ilgi çok daha fazla artmış oldu. Devrim öncesinde günde 3 seferin yapıldığı Libya`ya sefer sayısı 3 katına çıktı. Misrata`ya seferlerimiz başladı, Fizan`a da seferlerimiz yakında başlayacak" dedi.

Şu anda 6 şehrine seferlerin düzenleniği Irak`ın en büyük taşıyıcılığını THY`nin yaptığını bildiren Kotil, "Irak`ı dışarıya en iyi bağlayan hava yolu biziz. Mısır`daki durum da çok gelişerek devam etti" dedi.

Suriye`deki seferlerin 1 Nisan 2012 itibariyle sonlandırıldığını anlatan Kotil, "Arap Baharı`nın yaşandığı her ülkede, Türkiye`nin diyalogları ve gelen yolcu sayısı çok arttı. İnşallah insanlık dramının yaşandığı Suriye`deki sorunlarda çözülür" diye konuştu.

Arap Baharı`nın yaşandığı Libya`ya seferlerin ve yolcu sayısının 3 kat arttığına dikkati çeken Kotil, Tunus`ta 2 kat artış, Mısır`da sefer sayısının arttığını ve ilave iki şehrine sefer konması kararı alındığını, daha önceden sadece Bağdat`ta uçuşun yapıldığı Irak`ın 6 şehrine uçuşların gerçekleştirildiğini söyledi.

Kotil, "Artış yüzde 10 yüzde, 20 değil, kat kat artıyor. Dünyayla diyalogları artan THY`nin, dünya ülkeleriyle bağlantılarını THY sağlıyor. Bu açıdan önemli. Avrupa`ya gitmek isteyen bizimle uçuşu tercih ediyor" dedi.

İran ile uçuş istatistiklerine bakıldığında ise 2003 yılında günde bir seferin yapıldığı Tahran`a ilave olarak, şu anda 4 şehrine uçuşun gerçekleştirildiğini, 2 şehrine uçuş için de başvuru yaptıklarını kaydetti.

Türkiye`nin yakın coğrafyasına uçuşların son 6 yılda arttığını belirten Kotil, THY`nin seferleriyle ilgili tek sıkıntının Suriye ile yaşandığını, Suriye`ye gitmek için talep olmadığını ancak Suriye`den çıkmak isteyenlerin sayısının çok fazla olduğunu belirtti.

Mısır`ın seçimlerden sonra odak noktası haline geldiğini ifade eden Kotil, Mısır pazarından THY olarak çok ümitli olduklarını bildirdi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.