Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Dünyada 7.liğe yükseldik

28 Temmuz 2012 Cumartesi::

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye`nin Avrupa`da en büyük tarım hasılasına sahip ülkesi haline geldiğini belirterek, "Dünya sıralamamız da 11 değil artık 7" dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Bakan Eker, AK Parti Elazığ İl Başkanlığı tarafından verilen iftar yemeğine katıldı.

İftarın ardından partililere konuşan Eker, 14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Parti ile siyasetin yeni bir boyut, anlam, mesafe ve tarih kazandığını söyleyerek, partinin kuruluşunda AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın "Bugün AK Parti kurulmakla, artık Türkiye`de hiçbir şey siyasette eskisi gibi olmayacak" sözlerini anımsattı.

AK Parti`nin 2002 genel seçimleri sonrası iktidara gelmesiyle Türkiye`nin her alanda ve sektörde ileri gittiğini ve sorunların çözüldüğünü kaydeden Bakan Eker, "Alt yapı ile ilgili sorunlarını çözüyor, sağlıkla enerjiyle eğitimle ulaştırmayla tarımla ilgili hayatın bütün sektörleriyle alanlarıyla ilgili fevkalade olumlu güzel gelişmeler oldu ve Türkiye uluslararası camiada da her gün biraz daha önemsenen, her gün biraz daha değeri anlaşılan bir ülke haline geldi" diye konuştu.

TÜRKİYE`DEKİ 24 MİLYON HEKTAR ARAZİDEN 63 MİLYAR DOLAR TARIMSAL HASILA

Kendi sektöründen bir örnek vermek istediğini aktaran ve 10 yıl önce Türkiye`deki 24 milyon hektar arazide yaklaşık 7,5 milyon insanın üretim yaptığını bildiren Bakan Eker, şunları söyledi:

"Karşılığında 23 milyar dolarlık hasıla elde ediyor. Avrupa`da bu hasıla ile biz 4. sıradaydık. Önümüzde İtalya, İspanya ve Fransa gibi ülkeler vardı. Tarımsal hasıla bakımından dünya ülkeleri içerisinde de 11. sıradaydık. Ancak bugün aynı arazide ürettiğimiz tarımsal hasıla 63 milyar dolar. Üstüne 40 milyar dolar ilave ettik. Tarım gibi tabiat şartlarına bağlı riski son derece de yüksek bir sektörde 40 milyar dolar hasıla elde ettik ve Avrupa`nın önümüzdeki 3 ülkesini geçtik Fransa`yı İspanya`yı İtalya`yı... Avrupa`da en büyük tarım hasılasına sahip ülke haline geldi Türkiye. Dünya sıralamamız da 11 değil artık 7."

Bakan Eker, iftar programının ardından Olgunlar Mahallesi Muz Sokak`ta yaşayan ihtiyaç sahibi Efraim Sisoğlu ve ailesini ziyaret etti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.