Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Petrol yükselişini sürdürüyor

28 Temmuz 2012 Cumartesi::

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin euronun var olması için gerekenin yapılacağını açıklamasının ardından petrol yükselişini sürdürüyor

Yazı Boyutu : A A A A

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin euronun var olması için gerekenin yapılacağını açıklamasının ardından ve ABD'nin büyüme hızının açıklanmasının öncesinde petrol yükselişini dördüncü güne taşıdı.

Petrol vadelileri geçtiğimiz haftanın yüzde 1.5'lik düşüşünü kırparak yüzde 0.8 kadar yükseldi. Çin'deki endüstri şirketlerinin karları üst üste üç ay düşerken bu ay ki düşüş bir önceki aya göre daha yavaş oldu. ABD dayanıklı tüketim malları siparişleri ise öngörülenden fazla tırmandı, daha az Amerikalı işsizlik başvurusunda bulundu. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ise politika yapıcıların Avrupa para birimini korumak adına gerekli olan ne ise onu yapacaklarını açıkladı.

NYMEX elektronik işlemlerdeki eylül teslimli altının onsu 69 sent kadar artışla 90.08 dolar oldu ve Singapur'da yerel saatle 14.35'te 90.06 dolardan alıcı buldu. Petrolün kontratı dün yüzde 0.5 artışla 20 temmuz tarihinden bu yana en yüksek seviye olan 89.39 dolara yükseldi. Fiyatlar bu yıl yüzde 8.8 aşağıda seyrediyor.

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki eylül teslimli brent petrolün varili 1.04 dolar artışla 106.30 dolara yükseldi. Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı dünkü 15.87 dolardan 15.19 dolara daraldı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.