Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Yöresel peynire büyük talep

26 Temmuz 2012 Perşembe::

Yayladağı ilçesine bağlı bölgenin en yüksek dağı olan bin 800 metre yüksekliğindeki Keldağ’ın eteklerinde kurulu Denizgören köyünde, köylülerin geçim kaynağı olan ”çakşırlı peynir” büyük talep görüyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Köylülerin büyük bir emek harcayarak elde ettiği peyniri satın almak isteyenlerin ise günler öncesinden sipariş verip sıraya girmesi gerekiyor.

Peynir üreticisi Ahmet Önal (62), yaptığı açıklamada, köylerinde üretilen keçi peynirinin diğer peynirlerden çok farklı olduğunu söyledi.

Keçilerin sadece Keldağ eteklerinde otladığını ve burada çakşır otunun çok fazla bulunduğunu ifade eden Önal, ”Keçilere başka bir yem vermiyoruz. Sadece çakşır otu yiyorlar. Bu nedenle keçiden elde edilen peynirde de çakşır otunun aroması yer alıyor. Her gün çakşır otuyla beslenen keçilerimizin sütü ve doğum oranı artıyor. Çakşır aroması sayesinde peynirimizin çok farklı bir tadı ve birçok özelliği bulunuyor” diye konuştu.

Yılın altı ayında peynir üretebildiklerini kaydeden Önal, artan talebi karşılamak için keçi sayısını arttırmaya çalıştıklarını kaydetti.

10 gün öncesinden sipariş alınıyor

Peynir satıcısı Mustafa Sabancı ise, peynir sayesinde köyde ekonomik anlamda bir hareketlilik yaşandığını belirtti.

Köylerinde hemen her evde keçinin bulunduğunu ve herkesin geçim kaynağının peynircilik olduğunu vurgulayan Sabancı, 102 nüfuslu köyde yılda ortalama 25 ton peynir elde ederek sattıklarını söyledi.

Kilosunu 10 liradan sattıkları peynirin kas kuvvetlendirici, kan hızlandırıcı özelliklerinin yanı sıra afrodizyak etkisi nedeniyle Türkiye’nin hemen her yerinden büyük talep gördüğünü kaydetti.

Birçok kişinin doktor tavsiyesiyle bu peynirden almak için köylerine geldiğini ifade eden Sabancı, ancak bu peynire ulaşabilmek için günler öncesinden sipariş vermek gerektiğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.