Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Mersin Limanı için Singapur örnek alınacak

26 Temmuz 2012 Perşembe::

Singapur önemli duraklardandı. Özellikle de Mersin Limanı’nın Singapur gibi bir aktarım merkezi olması için tek tek notlar alındı.

Yazı Boyutu : A A A A

Çağlayan, “Türkiye’yi Mersin’i de İzmir’i de aynen Singapur gibi dünyanın en büyük aktarma merkezlerinden biri yapacağız” dedi.Hedef bu… Türkiye’de özel ekonomik bölgeler oluşturup Mersin Limanı’nı da onların önde gelenleri haline getirmek.Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da bu yüzden teşvik sistemini anlatmak için gittiği Japonya’dan sonra Singapur’a geçti.

Aslında Singapur 5 milyon nüfusluk küçük bir ülke. Ama aktarma merkezi olarak deyim yerindeyse ”parmak ısırtıyorlar”.

Singapur Limanı dünyanın en işlek limanlarından biri. Limana bir gemi yanaşırken bir diğeri ayrılıyor. Nüfusu yaklaşık Ankara’ya eşit olan bu şehir ülkesinin ekonomisinin canlılığını da zaten bu liman gösteriyor. Yılda yaklaşık 135 bin gemi Singapur Limanı’na uğruyor.

Ve ”Jurong adası”. Singapur’un zengin yeraltı kaynakları ve petrolü yok. Ama dünyanın dev şirketlerinin bu adaya ilgisi büyük. Adada önemli şirketlerin dünyaca ünlü şirketlerin yatırımları var petro kimya ve enerji üzerine. Ancak oradan tek kare bile görüntü alınamıyor. Sadece Jurong adasının idari binası yakınında çekim yapmaya izin veriliyor. Çekim yapılmıyor, sadece otobüsle ada gezilebiliyor. Adada çıplak gözle görünen ise daha çok dev şirketlerin dev tankerleri.

Ülkede ilginç yasak Ama bu ülke ilginç yasaklarıyla bir o kadar da şaşırtıyor: “Singapur’da sakız çiğnemek yasak.” Anlatılanlara göre geçmişte metro trenlerinin kapı sensörlerine sakız yapıştıranlar olmuş ve sistem bir süre işlemeyince hükümet de sakız yasağı getirmiş. Yani eğer Singapur’a yolunuz düşer de yolda sakız çiğneyip yere atarsanız bin dolar ceza ile karşılaşabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.