Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

TOKİ'den ev alanlar hesaplarınızı kontrol edin!

26 Temmuz 2012 Perşembe::

Bankalar TOKİ konut sahiplerinden “TOKİ Konut Sigortası” ve “Hesap İşletim Ücreti” adı altında kesinti yapmaya başladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Cep telefonlarına gelen mesaj ile şaşkına dönen konut sahipleri bankalara DASK dışındaki işletim ücretlerinin iadesini istiyor.

Bankalar ile bu sefer de TOKİ konut sahiplerinin arası açıldı. Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderdikleri şikayetlerle bankaları şikayet eden konut sahipleri cep telefonlarına gelen bir mesaj ile bankadaki hesaplarından ‘TOKİ Konut Sigortası’ ve ‘Hesap İşletim Ücreti’ adı altında haksız kesintiler yaptıklarını iddia ettiler. Daha önce Başbakanlık denetçileri TOKİ’den konut alanların, bankalara ödedikleri işletim ücretlerinin protokole uymadığını belirlemişti.

“Ankara İlksan TOKİ Konutları’nda almış olduğum evimin ödemeleri banka tarafından alınmaktadır.Her ay muntazaman bu ödemelerimi EFT yoluyla yaparım.Cep telefonuma gelen mesajlarla DASK ve TOKİ Konut Sigortası için ödeme bilgisi geldi.

1’nci Mesaj: Sayın Müşterimiz, zorunlu deprem poliçenizin 34,08 TL
2’nci Mesaj:TOKİ Konut Sigortası poliçeniz 69,83TL prim ile düzenlenmiştir.

NORMAL ÖDEMEMİ YAPMAMIŞLAR

Banka tarafından sadece Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) zorunludur ikinci sigorta da nereden çıktı? Fakat DASK dışındaki sigortaların zorunlu olmadığını öğrendim. Ödemelerimden Toki Konut Sigortasının ödemesini kredi taksitimden alabileceklerini bildiğim için özellikle EFT işlemlerimin açıklama bölümüne kredi taksiti ödememe daire numaramı yazarak taksit tutarı, DASK için yaptığım EFT de poliçe numarasını belirterek DASK diye yazdım. Fakat banka taksitimin içinden Konut sigortası tahsilatı yapmış, normal ödememi yapmamıştır.”

“Başbakanlık denetçileri geçtiğimiz aylarda yaptığı incelemelerde, kamu bankalarının protokole aykırı olarak, TOKİ'deki konut sahiplerinden hesap işletim ücreti adı altında tahsilat yaptığı belirlendi. Kamu bankalarıyla yapılan protokollerde herhangi bir ücret alınamayacağı bu denetçiler tarafından belirledi. Buna rağmen banka hesap işletim ücreti alıyor ve iade etmiyor.”

BANKA HER ÖDEMEDE KOMİSYON ALIYOR

Borç taksitlerimi zamanında ve tam olarak ödedim. Ancak borcun ödemesini yaptığım banka her ödememden önce kendisine komisyon ayırmış olduğundan kalan tutarın da borç taksitini karşılamaması dolayısıyla ödemelerim gecikmeye düşmüş ve her ay için gecikme faizi ödemiş olduğumu öğrenmiş bulunmaktayım. Bankanın alınan ücrete ilişkin verdiği cevap şöyle:

‘Tarafınızdan tahsil edilen komisyon tutarları bankamızdan almış olduğunuz hizmet mukabilinde (TOKİ'ye olan borçlarınızın ödenmesine aracılık etmek, para akışını sağlamak, iş ve işlemlerinizi takip etmek ve bunun için gerekli altyapı vb. gereklilikleri tesis etmek vb.) alınan ve şahsınız ile banka arasında imzalanan protokole istinaden tahsil edilen komisyon tutarları ve ferileridir.’”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.