Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Irak'tan Türkiye'ye petrol sevkiyatı başladı!

26 Temmuz 2012 Perşembe::

Türkiye'nin Irak'ın kuzeyinden doğrudan petrol almak için gönderdiği tankerler Habur Sınır Kapısı üzerinden dolu olarak yurda giriş yaptı

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye, Irak'ın kuzeyinden petrol ithalatına başladı. Ham petrol getirmek için Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a geçen 6 tanker, geri döndü. Habur Sınır Kapısı'na gelen 6 tankerin müracaatı yapıldıktan sonra ham petrol numunesi Mersin Rafinerisi'ne gönderildi. Buradaki testlerin olumlu gelmesinin ardından tankerler, Habur Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaparak İskenderun'a doğru hareket etti.

BU BİR İLKTİR

Boraksan Uluslararası Gümrükleme Nakliyat Firması Yönetim Kurulu Başkanı Medeni Tatar, ham petrol sevkıyatının başladığını söyledi. Irak'tan dolu olarak gelen araçların Habur Gümrük Sahası'ndan çıkış yaparak, İskenderun İsdemir Gümrük Müdürlüğü'ne sevkıyata başladığını bildiren Tatar, ''Bu bir ilktir ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Esnaf ve nakliyeci firmaların kazanç sağlamalarını temenni ediyorum. Bu işlerin hızlanmasından tarafız. Hepimiz için inşallah hayırlısı olur. Tüm ülkemize hayırlı olsun'' dedi.

Tanker şoförlerinden Doğan Orhan da ham petrol sevkıyatının başlandığını, Irak'ın Erbil kentinden yükledikleri ham petrolü İskenderun'a götüreceklerini bildirdi.

HAM PETROL İSKENDERUN'A GİDECEK

Şoför Ali Demre ise Erbil'den geldikten sonra uzun süre numune sonuçları için Habur Sınır Kapısı'nda beklediğini, sonuçların bugün geldiğini belirtti. Demre, ham petrol yükünü İskenderun'a götüreceğini kaydetti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 20 Mayıs 2012 tarihinde Irak'ın Erbil kentinde yaptığı açıklamada, ''2007'de çeşitli nedenlerle ara verilen Irak'tan ham petrol alıp petrol ürünü verilmesi uygulamasına tekrar başlayacağız. Bu uygulama ilk olarak tankerle başlayacak'' demişti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.