Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

LG`den ikinci çeyrekte dev kar

26 Temmuz 2012 Perşembe::

LG Electronics (LG) 2012 yılının ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Şirket, bir önceki yılın aynı dönemine göre net karını yüzde 46 oranında artırdı. 2012’in ilk çeyrek dönemine göre gelir yüzde 5.2 oranında artış gösterirken, cep telefonu satışlarındaki ve IT ürünlerindeki talep azalması nedeniyle, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 10.6 düşüş gösterdi ve 11.16 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Devam eden ekonomik durgunluğa karşın, LG’nin faaliyet karı, önceki çeyrek dönemlerine göre önemli ölçüde artış gösterirken ev eğlencesi ve beyaz eşya alanında şirketin elde ettiği başarı, mobil taraftaki düşüşün etkisini azalttı. Premium ürünlerin pazara sunulması, gelişmekte olan ülkelere odaklanılması ve maliyetlerdeki agresif düşüş 2012’nin 2. çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre net karda yüzde 46 artışa neden olarak rakamın 138.02 milyon dolara ulaşmasını sağladı. Faaliyet karı ise ikiye katlanarak 302.95 milyon dolar oldu.

Faaliyet karında artış

LG Ev Eğlencesi Bölümü, 2011 yılının aynı dönemine göre faaliyet karını önemli ölçüde artırdı. Premium ürünlerdeki satış artışı ve daha gelişmiş tedarik zinciri sayesinde faaliyet karı bir önceki yıla göre ikiye katlanarak 187.5 milyon dolar oldu. Satışlarda bir önceki yıla göre yüzde 5.8 oranında (4.76 milyar dolar) düşüş olmasına karşın 2012’nin ilk çeyreğine göre yüzde 2.8 oranında arttı. Şirketten yapılan açıklamaya göre LG’nin popüler Cinema 3D TV’leri, 2012’nin ikinci yarısında ilerlemeye devam ederek 3D segmentinde en başarılı marka olma hedefini sürdürecek.

Mobil 2012’nin 2. çeyreğinde ivme kazanacak

LG Mobil İletişim Bölümü, iyi bir ilk çeyrek dönemi geçirmesine karşın yeni cep telefonu modellerinin pazara sunulması sonucu artan pazar maliyetleri nedeniyle faaliyet karında 49.48 milyon dolarlık kayba uğradı. Toplam gelir yüzde 28.5 oranında (2.01 milyar dolar) azalmasına rağmen özellikle LTE telefonlara olan ilgi akıllı telefon siparişlerinin bir önceki çeyreğe göre birim satışta yüzde 36 oranından yüzde 44’e çıkmasına neden oldu. Şirket, Kuzey Amerika, Avrupa’nın bir bölümü ve Asya’da 2012’nin ikinci yarısında 4G özellikli yeni LTE modellerini pazara sunmayı planlıyor.

Beyaz Eşya’nın büyük başarısı

LG Beyaz Eşya Bölümü, inovatif ürünler ve uygun maliyetler sayesinde 2012’nin ikinci çeyreğinde faaliyet karını geçen yıla göre üçe katlayarak 143.23 milyon dolara ulaştı. Öte yandan gelirler gelişmekte olan ülkeler sayesinde geçen yılın aynı dönemine göre önemli ölçüde artış gösterdi ve 2.5 milyar dolara ulaştı. Gelişmiş ülkelerdeki pazar durgunluğuna karşın şirket, 2012’nin ikinci yarısında başarılı sonuçlar elde etmeyi hedefliyor.

Klimada faaliyet karı 60.76 milyon dolar

LG Klima ve Enerji Çözümü Bölümü ise faaliyet karını bir önceki yıla göre yüzde 17 oranında artırarak 60.76 milyon dolara ulaştı. Gelirler yüzde 21 artarken Kore’deki klima satışlarında görülen azalma ve gelişmiş ülkelerdeki talep düşüşü nedeniyle 1.28 milyar dolar olarak gerçekleşti. Şirket, enerji tasarruflu ürünlere odaklanarak karlılığını artırmayı ve ticari klima alanında daha büyük pazar payı elde etmeyi hedefliyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.