Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Dünya devinden kötü haber

25 Temmuz 2012 Çarşamba::

Dünya'nın en büyük çelik üreticisi Arcelor Mittal, Avrupa'da daha fazla sayıda yüksek fırını geçici olarak veya kalıcı olarak kapatma kararı alma olasılığını göz ardı etmediklerini bildirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

ArcelorMittal Mali İşler Direktörü Aditya Mittal yaptığı açıklamada Avrupa'daki 25 yüksek fırınlarından 9'unun şu anda atıl olduğunu belirtti.

Dünyanın en büyük çelik üreticisi ArcelorMittal'in karı, yılın ikinci üç aylık döneminde, çelik ve demir cevheri fiyatlarındaki düşüşlerin etkisi ile yüzde 28 geriledi.

Şirket, ikinci çeyrekte 2.4 milyar dolar faiz, amortisman ve vergi öncesi kar (FAVÖK) açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde 3.4 milyar dolar kar açıklanmıştı. Bloomberg News'un anketine katılan 16 analistin medyan tahminine göre, şirketin 2.1 milyr dolar kar etmesi bekleniyordu.

Lüksemburg merkezli şirketin CEO'su Lakshmi Mittal, "Piyasa koşulları yılın ilk yarısında çok zorluydu, gerçekten beklediğimizden çok daha zorlu" dedi ve "Küresel ekonomideki kırılganlığın sürmesine karşın, faaliyet koşullarının yılın ikinci yarısında da benzer olmasını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.