Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Bu araba 500 TL yerine 40 TL yakıyor

25 Temmuz 2012 Çarşamba::

Renault'ın Genel Müdürü test etti onayladı... Bir aydır elektrikli otomobil kullanan İbrahim Aybar, yakıt masrafının 500 liradan 40 liraya düştüğünü söyledi.

Yazı Boyutu : A A A A

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, elektrikli otomobilini ve yaşadığı deneyimleri anlatırken heyecanlanıyor. Bu otomobilleri 'asrın devrimi' diye niteleyen İbrahim Aybar, dört aydır elektrikli otomobil kullandığını belirtiyor ve ekliyor:

500 LİRALIK YAKIT MASTAFI 40 LİRA

"500 TL'lik yakıt masrafım 40 liraya düştü. Bir şarjla 170 kilometre gidebiliyorum. Rekor hız test ettik; 182.2 km'ye kadar ulaştık. Sessizliği, konforu çevreciliği cabası."

Aybar, 1000 km'de pil de dahil masrafın 80, pilsiz ise 20 lira olduğunu vurguluyor. "Akıllı araba. Şarjı azaldığında klima ve teybi kapatıp bilgi veriyor. Hatta cep telefonumdan şarjının olup olmadığını da görebiliyorum" sözleriyle elektrikli otomobilin teknik özelliklerini de anlatan Aybar'a göre bu araçlarda menzili uzatmak biraz nazik kullanım şart.

TÜKETİCİ ELEKTRİKLİ OTO İSTİYOR

"Elektrikli otomobil alır mısınız" sorusuna Türkler'in yüzde 82'sinin "evet" yanıtını verdiğini belirten Aybar, bu araçlarda ÖTV'nin yüzde 3'e düşmesinin de büyük avantaj olduğunu söylüyor. Elektrikli otomobillerde şimdilik pilleri kiralamak gerekiyor. Fakat Aybar bunun da ileride aşılacağını düşünüyor:

"Piller gelişmeye devam ediyor. Bu alanda da tıpkı cep telefonlarında yaşanan süreç işleyecek. Ayda 83 euroya pil kiralıyor, pili garanti altına alıyoruz."

TÜRKİYE'DE ARABALAR YAŞLI

İbrahim Aybar'a hurda araçların trafikten çekilmesiyle ilgili gelişmeleri de soruyoruz. Türkiye'de yollarda seyreden 12 milyon aracın yüzde 50'sinin 10 yaşın üstünde olduğuna değinen Aybar, bunların hem çevreye hem de ekonomiye zarar verdiğini belirtiyor. Aybar'a göre bu araçlarda kilo başına uygulanacak 1-2 liralık teşvik, devlete yılda 50 milyon lira net gelir getirecek. Ayrıca hurda problemi çözülürse cari açığın azaltılması da kolaylaşacak. Aybar, "İthal etmemiz gereken 1 milyar dolarlık hurdadan tasarruf etmiş oluruz. Herkes kazanacak" diyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.