Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Gözler enflasyon raporunda

25 Temmuz 2012 Çarşamba::

Merkez Bankası, yüzde 6.5 olan enflasyon tahminini aşağı yönlü revize edecek. Başçı'nın vereceği mesajlar dikkatle takip edilecek.

Yazı Boyutu : A A A A

İMKB'de banka bilançolarına bağlı yükseliş eğilimi bugün de devam etti. Gün sonunda borsa 404 puan artış kaydederken, dolar 1.8255 seviyesinde dengelendi. Gösterge faiz ise gün sonunda yüzde 7.90 seviyesinde.

Küresel piyasalarda hafta başından Avrupa borç endişeleri kaynaklı süren kayıplar yerini bugün sınırlı da olsa toparlanmaya bıraktı. Yurtiçinde ise temmuz ayı kapasite kullanımı yüzde 74.8 ile önemli bir değişim göstermedi. Halkbank'ın dün iyi gelen ikinci çeyrek mali tablolarının ardından sektöre yönelik olumlu beklenti yaratan etki bugün de sürdü. Bugün de Şekerbank'ın açıkladığı olumlu bilançonun desteğiyle borsada gün yüzde 0.66'lik artışla kapandı. Bankacılık endeksi ise yüzde 0.8 prim yaptı.

Tahvil-bono piyasasında dün spot kapanışta yüzde 7.92, valörlü kapanışta yüzde 7.97 seviyesinde olan gösterge tahvilin bileşik faizi, bugün spot kapanışta yüzde 7.93, valörlüde yüzde 7.90 seviyesinde yer aldı.

Dün 28 Haziran'dan bu yana en yüksek olan 1.8315'e kadar yükselen ve ardından güne 1.83'ün hemen altında başlayan dolar/TL, bugün 1.8255 seviyesinde dengelendi. Euro ise 2.2135 liradan işlem gördü.

Yurtiçi piyasada yarın TCMB'nin açıklayacağı üçüncü enflasyon raporu bekleniyor. Merkez Bankası, yüzde 6.5 olan enflasyon tahminini aşağı yönlü revize edecek. Uzmanlara göre TCMB'nin açıklayacağı rakamlardan ziyade vereceği mesajlar önem kazanacak. Bu çerçevede MB'nin temkinli duruşunu koruyarak daha büyüme odaklı sinyaller vereceği öngörülüyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.