Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Sanayide çarklar yavaş dönüyor

25 Temmuz 2012 Çarşamba::

Kapasite kullanım oranı, temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre 0,6 puan azalarak yüzde 74,8 seviyesinde gerçekleşti

Yazı Boyutu : A A A A

İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre 0,6 puan azalarak, yüzde 74,8 seviyesinde gerçekleşti.

Merkez Bankası tarafından düzenlenen ve temmuz ayında imalat sanayinde faaliyet gösteren 2 bin 590 işyerinin katılımıyla gerçekleştirilen imalat sanayinde kapasite kullanım oranı sonuçları açıklandı. Buna göre, geçen yılın temmuz ayında yüzde 75,4 olan kapasite kullanım oranı, 2012 Temmuz ayında yüzde 74,8 olarak belirlendi.

İmalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre değişmeyerek 73,0 seviyesinde gerçekleşti.

Gıda ve içeceklerde değişim olmadı

İmalat sanayi kapasite kullanım oranlarında, bu yılın temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre, dayanıksız tüketim malları, ara mallarında ve tüketim mallarında artış, dayanıklı tüketim mallarında ve yatırım mallarında düşüş yaşanırken, gıda ve içeceklerde değişim olmadı.

Merkez Bankası tarafından 2012 Temmuz ayına ilişkin yayımlanan ”İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı” verilerine göre, geçen yılın temmuz ayına kıyasla dayanıksız tüketim mallarında kapasite kullanımı 0,8 puanlık artışla yüzde 73,3, tüketim mallarında 0,4 puanlık artışla 73,5 ve ara mallarında 0,7 puanlık artışla 77,1 oldu.

Kapasite kullanımı dayanıklı tüketim mallarında 2,0 puanlık azalışla 74,1 ve yatırım mallarında 3,9 puanlık azalışla 72,4 ve seviyesinde gerçekleşti.

Gıda ve içeceklerde herhangi bir değişim yaşanmayarak 73,00 seviyesinde gerçekleşti.

Sektörlere göre kapasite kullanım oranı

İkili sektörlere göre, en yüksek kapasite kullanım oranı, yüzde 81,1 ile makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı sektöründe gerçekleşti. Bunu, yüzde 80,3 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı sektörü izledi.

Kapasite kullanım oranı en düşük alanların başında ise yüzde 55,8 ile diğer imalatlar sektörü geldi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.