Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Fiyat artışı Türkiye'yi vurmayacak

25 Temmuz 2012 Çarşamba::

Erdoğan, dünyada artan buğday fiyatlarının Türkiye hububat piyasasını olumsuz yönde etkilemeyeceğini açıkladı.

Yazı Boyutu : A A A A


Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, dünyada artan buğday fiyatlarının Türkiye hububat piyasasını olumsuz yönde etkilemeyeceğini belirterek, "Türkiye bu yıl başta pirinç olmak üzere hububat açısından üretimde geçen yıla nazaran bir miktar düşüş beklenmesine rağmen olumlu bir yıl geçirdi. Alışveriş yaparken zam endişesi taşımayın" dedi. Dünyada iyice etkisini gösteren küresel iklim değişikliği tarımda global bir kriz endişesini de beraberinde getirdi. Uluslararası piyasalarda buğday mısır ve soya fiyatları son dönemlerin en yüksek düzeyine çıkarken, Amerika'da aşırı sıcakların yol açtığı kuraklık, buğday mısır ve soya fiyatlarını son yılların en yüksek düzeyine taşıdı. Amerika, Rusya gibi belli başlı ihracatçı ülkelerde üretimde azalma ihtimalinin artması nedeniyle Chicago borsasında buğday fiyatı son 1 ayda yüzde 36 oranında arttı.



Buğday'da 39 yıldır görülmemiş zam Amerika, Rusya, Ukrayna ve bazı Avrupa ülkelerinde görülen kuraklık nedeniyle tahıl ürünlerinin uluslararası piyasalardaki fiyatının son yıllardaki en yüksek düzeye ulaştığını dile getiren Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan'dan Ramazan öncesi iç rahatlatan açıklama geldi. Küresel boyutlara ulaşmasından endişe edilen fiyat artışının Türkiye'yi özellikle Ramazan ayı'nda etkilemesini beklenmediğini dile getiren Mehmet Erdoğan,"Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve ABD gibi ülkelerde, yaşanan iklimsel sorunlar ve bu sorunlara bağlı olarak gelişen üretim endişeleri dünya piyasalarında hareketlenmelere neden oldu" dedi.



Sofralarınızı gönül rahatlığıyla kurun! Küresel bazda fiyatlarda yaşanan hareketliliğe rağmen Türkiye'nin bu yıl tarım ürünleri açısından şanslı bir yıl geçirdiğini dile getiren Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, "Türkiye bu yıl tarım ürünleri açısından nispeten şanslı bir yıl geçirdi. Geçen seneye oranla yaşanan bir miktar düşüşe rağmen olumlu bir tabloyla karşı karşıyayız. Küresel anlamda yaşanan fiyat farklılıklarının ülkemiz açısından çok etkili olmayacağını söyleyebiliriz. Ülkemiz açısından bakıldığında daha uzun vadede de bir zam beklentisi içinde değiliz. Vatandaşlarımız Ramazan'da da sofralarını rahatça kurabilirler. " diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.