Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Türkiye'ye 4 yabancı banka geliyor

25 Temmuz 2012 Çarşamba::

Yeni bankacılık lisansı almak için kuyruğa giren 4 yabancı banka, 5 yıl içinde 25 milyar dolar kaynak sağlamayı taahhüt etti.

Yazı Boyutu : A A A A


Türk bankacılık sektörü yabancı bankaların gözdesi haline geldi. BDDK’nın geçen yıl Bank Audi’ye bankacılık lisansı vermesinin ardından, İtalyan Intesa, İranlı Pasargad Bank da sıfırdan lisans almak için resmen başvurdu.



300 MİLYON DOLAR SİSTEME GİRİŞ PARASI ÖDEYECEKLER



Son olarak Japon bankacılık devi BTMU, bankacılık lisansı almak için başvuruda bulunacağını açıkladı. Böylece Audi Bank ile birlikte dört yabancı banka sıfırdan banka kurmak için çalışma başlatmış oldu. Dört bankanın temsilcileri BDDK ile yaptığı görüşmelerde, Türkiye’de yapacakları yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Yapılan görüşmelerde söz konusu bankalar, önümüzdeki 5 yıllık süreçte 25 milyar dolarlık bir kaynağı Türkiye’ye getirme vaadinde bulundu. Bank Audi 10 milyar dolar, diğerleri de 5’er milyar dolarlık bir kaynağı Türkiye’ye getirmeyi hedefliyor. Sıfırdan lisans alacak olan bankalar 300’er milyon dolar dolar da sisteme giriş parası ödeyecek. Öte yandan banka alma ve banka lisansı başvurusu için ön araştırma yapan başka yabancı bankalar da bulunuyor.



BANK OF CHİNA ARAŞTIRMAYI SÜRDÜRÜYOR



Bu bankaların başında ise Çin’in dev bankası Bank of China geliyor. Çinli banka halen araştırmalarını sürdürüyor. Ayrıca Avrupa ve Arap ülkelerinden bazı bankaların da görüşmeler yaptığı ve BDDK’dan bilgi aldığı bildirildi. BDDK yetkilileri lisans için başvuranlarla birlikte yaklaşık 10 yabancı bankanın Türkiye’de bankacılık için çalışma yürüttüğünü bildirdiler. Japon bankacılık devi BTMU, Türkiye’de bankacılık yapmak için BDDK’ya ağustos ayında lisans başvurusu yapacağını duyurmuştu.


Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.