Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Ataşehir`e finans merkezi dopingi

24 Temmuz 2012 Salı::

Finans Merkezi, Ataşehir`de gayrimenkul fiyatlarını şimdiden uçurdu.

Yazı Boyutu : A A A A

Geçtiğimiz günlerde ihaleye açılan İstanbul Finans Merkezi`nin inşa edileceği Ataşehir`de gayrimenkul fiyatlarında önemli artışlar yaşanıyor. sahibinden.com verilerine göre, Ataşehir`de arsa fiyatları önceki yıla göre yüzde 100 oranında artarken, ilçedeki satılık daire fiyatlarında yüzde 18, kiralık daire fiyatlarında ise yüzde 65 artış kaydedildi.

Detayları geçtiğimiz günlerde tanıtılarak ihaleye açılan İstanbul Finans Merkezi, inşa edileceği Ataşehir`de gayrimenkul fiyatlarını şimdiden uçurdu. Türkiye`nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com`un verilerine göre, Ataşehir`de arsa fiyatları önceki yıla göre yüzde 100 oranında artarken, satılık ve kiralık daire fiyatlarında da önemli değişimler kaydedildi.

sahibinden.com verilerine göre, Ataşehir`de geçtiğimiz yıl 160 bin TL olan ortalama satılık daire fiyatı bu yılın aynı döneminde yüzde 18 oranında artarak 189 bin 500 TL`ye ulaştı. Satılık dairelerdeki adet bazında artış oranı ise yüzde 37 oldu. İlçedeki kiralık daire fiyatlarının artış oranı yüzde 65 olurken, ortalama fiyat 850 TL`den bin 400 TL`ye yükseldi. Kiralık dairelerde adet bazında artış ise yüzde 25 olarak gerçekleşti.

sahibinden.com verileri, Ataşehir`de en çok tercih edilen satılık ve kiralık dairelerin özelliklerine de ışık tuttu. Buna göre ilçede en çok satılan daire tipi 90 metrekare büyüklüğe sahip 2+1`ler olurken, kiralık dairelerde 70 metrekarelik 1+1`ler öne çıktı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.