Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

EPDK aydınlatma ile ilgili son kararı açıkladı!

24 Temmuz 2012 Salı::

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, alt geçit gibi yerlerin aydınlatılmasının dağıtım şirketinin yükümlülüğünde olduğunu belirterek, bu konuda yapılması gereken yeni bir düzenlemenin olmadığını bildirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

EPDK'dan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı gazetelerde alt geçit aydınlatmalarıyla ilgili sorunlar yaşandığı ve konuda EPDK'dan düzenleme beklendiği yönünde haberlerin çıktığı anımsatıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun 6 Haziran'daki toplantısında Aydınlatma Yönetmeliği'nde düzenlemeye gittiğinin vurgulandığı açıklamada, toplantıda alınan şu karara yer verildi:

''Dağıtım şirketi, dağıtım bölgesindeki yerleşim yerlerinde bulunan otoyollar hariç, kamunun genel kullanımına yönelik meydan, bulvar, cadde, sokak, yaya yolu, sahil şeridi yürüme yolu, araç veya yaya alt ve üst geçidi, tünel ve köprülü kavşak aydınlatmasından ve bunlara ait gerekli aydınlatma sistemleri ve ölçüm sistemlerinin tesis edilmesi ve işletilmesinden sorumludur. Bu sorumluluk, imar planlarında cadde veya sokak olarak belirlenen meskun yerlerin tamamını kapsar.

Bu kapsamda alt geçit gibi yerlerin aydınlatılmasının dağıtım şirketinin yükümlülüğünde olduğu düzenlenmiş olup, bu konuda Kurulumuz tarafından yapılması gereken yeni bir düzenleme yoktur.''

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.